15 січня було проведено громадські слухання щодо можливості розміщення садибної забудови та зони відпочинку на території частини лівого берегу ставу «Поділля». Даний проект був презентований департаментом архітектури, містобудування та кадастру, однак, деякі мешканці, виступили проти його реалізації. Адже запевняють, що на частину земель мають належні документи, які підтверджують їх право на власність. Під час громадських слухань сторонами не вдалося досягнути згоди, тому було запропоновано створити погоджувальну комісію, яка і вирішить подальший розвиток даного питання.

1 лютого в приміщенні міської ради відбулося засідання цієї комісії. До неї увійшло 17 осіб, в тому числі і мешканці приватних будинків сусідніх з територією вулиць. Загалом городяни, які проживають у мікрорайонах, наближених до ставу, погоджуються, що територія пустиря потребує впорядкування і стихійне використання та самозахоплення необхідно припинити. Однак, у мешканців, садиби яких примикають до території, на якій передбачається реалізація проекту, виникає багато особистих питань. Тому комісією було прийнято рішення – погодити проект детального плану території частини лівого берега ставу Поділля для розміщення садибної забудови в місті Вінниці, але в той же час, забезпечити дотримання законних прав та інтересів мешканців провулку Юності та 2-го провулку Юності.

Департамент архітектури, містобудування та кадастру взяв на себе зобов’язання – забезпечити консультації з власниками домоволодінь. До 8 лютого працівники квартального комітету мікрорайону «Пирогово» зберуть та підготують списки домоволодінь, які мають претензії щодо власності на землю. З наявними у них документами, власники приватних будників, які межують з даною територію, зможуть звернутися до департаменту архітектури, містобудування та кадастру й отримати роз’яснення та консультацію. Такі консультації будуть надаватися аж до 28 лютого. Порядок їх проведення буде розроблено після збору списків домовласників. ​


Переглядів: 4005
Поширень: 0