28 лютого до Вінниці прибудуть 65 іноземців та 6 делегацій: Румунії, Молдови, Російської Федерації, Чехії, Угорщини та Бельгії. Представники цих країн візьмуть участь у Міжнародному круглому столі «Єврорегіон як позитивний інструмент реалізації політики транскордонного співробітництва». Захід організовується Вінницькою обласною Радою, обласною державною адміністрацією, Єврорегіоном «Дністер» та Вінницьким національним технічним університетом з нагоди першої річниці заснування Єврорегіону «Дністер».

Окрім іноземних гостей участь у круглому столі візьмуть: представники Адміністрації Президента України; керівники низки міністерств України та Республіки Молдова; народні депутати України; представники дипломатичного корпусу, представники міжнародних фондів та громадських організацій, керівники європейських структур, а також Єврорегіонів та інших транскордонних об\'єднань.

У ході засідання голова Ради єврорегіону, голова обласної Ради Сергій Татусяк презентує учасникам діяльність Єврорегіону «Дністер». Також підніматимуться питання екології річки Дністер, поліпшення інфраструктури територій, які входять до єврорегіону, та наближення розвитку територіальних громад до європейських стандартів життя.

Ще планується підписання 14-ти угод про співпрацю: 13-ть – між територіальними громадами Вінниччини та регіонів Румунії, а також між Громадською організацією «Українці в Румунії» і Єврорегіоном «Дністер».



Переглядів: 3030
Поширень: 0