27 лютого під стінами Військово-медичного клінічного центру Центрального регіону відбулась попереджувальна акція протесту. Близько 200 людей зібралися біля входу до центру щоб висловити своє невдоволення з приводу скорочення працівників та ймовірного закриття закладу. Координатором заходу виступили міська ветеранська організації.

Чутка про те, що медичний центр планують до 2017 року перетворити на регіональний шпиталь неабияк стривожила військовослужбовців та ветеранів. Люди, що десятиліттями отримували спеціалізовану медичну допомогу побоюються, що їх залишать напризволяще.

- Наразі йдеться про ліквідацію унікального медичного центру, тому ми мусимо зробити все щоб його врятувати, - розповідає учасник акції Іван Миколайович Бондарчук. - Сьогодні - це перша акція. Головне завдання на сьогодні щоб нас почули. Загалом цей заклад обслуговує військовослужбовців із п’яти областей, а це близько 170 тисяч чоловік, якщо нас ігноруватимуть, то буде оголошений загальний збір та обговорення. Це дуже ласий об’єкт. Офіційно про закриття наразі не говориться, але кілька сотень працівників повідомили про скорочення, а це, як відомо, перший крок.

Люди вийшли на протест через те, що з\'явилася інформація ніби Медичний центр до 2017 року планують перетворити на базовий шпиталь із чисельністю персоналу 250 осіб. На сьогодні, заклад обслуговує близько 180 тисяч військовослужбовців, ветеранів та членів їх сімей із п’яти центральних областей, включно із частиною Київської. До закладу приїздять лікуватися і з-за кордону.

Начальник Медичного центру полковник Сергій Олександрович Петрук розповів, що з розумінням ставиться до подібної акції та прокоментував ситуацію наступним чином:

- Ніяких письмових документів ми не отримували і, наскільки мені відомо, програма реформування до 2017 року не затверджена, - говорить начальник Сергій Олександрович. - Повідомлення про скорочення четвертої частини працівників центру не відповідає дійсності. Є розпорядження - продумати структуру оптимізації, але це не наказова деректива. Можливе скорочення на 153 особи не вплине на якість медичної допомоги та лікування. Найближчим часом відбудеться збір особового складу, де це питання буде обговорюватися.

На завершення акції учасники підписали звернення до президента та міністра Збройних сил України, де на трьох листах висловили причини свого невдоволення. Організатори планують передати “постанову” міністру особисто під час його візиту до Вінниці.



Переглядів: 6442
Поширень: 0