Деякі засоби масової інформації поспішили розповсюдити відеосюжет про ремонт доріг у Вінниці нібито «дідівськими методами». Міська рада висловлює здивування, що така інформація розповсюджується без жодних спроб журналістів з’ясувати, що саме робиться у Вінниці для відновлення зруйнованого покриття  на деяких міських дорогах, що мало місце цієї зими  по всій Україні.

Слід зазначити, що дороги у Вінниці постраждали значно менше, ніж в інших містах України – і будь-який журналіст може в цьому переконатись. Але проблеми є і комунальні служби, не чекаючи потепління та повного танення снігу, докладають зусиль для ліквідації найпроблемніших місць.

Так, ТОВ «Шляхбуд» розпочало випробовувати новий вид матеріалу на основі водної бітумної емульсії та спеціальної добавки для швидкого поточного ремонту дорожнього полотна. Підприємство для термінового ремонту закупило пробну партію канадської суміші «Perma-PATCH» з полімерними добавками. Новий вид матеріалу використовується за кордоном для швидкого зимового ремонту як для високошвидкісних магістралей, так і для пішохідних доріжок. Канадський виробник запевняє, що асфальтобетонна суміш може вкладатися при температурі від - 20 до +40 Со та є невибагливою до погодних умов, тобто може вкладатися в дощ, сніг чи за підвищеної вологості. До того ж, вона є простою у роботі – не потребує використання важкої спецтехніки, та може вкладатися ручною трамбівкою.

Щоб з’ясувати на скільки довговічним є даний матеріал та чи варто його в подальшому використовувати для ремонту вінницьких доріг – його кілька днів випробовували по вулиці Порика та Громова на сухому полотні і в місцях, де стоять калюжі.

Аналогічний експеримент проводився у Вінниці по вулиці Молодогвардійська у грудні минулого року, тільки з іншими матеріалами для швидкого ремонту доріг ізраїльського виробництва. Технологія підтвердила свою ефективність – запломбовані ями витримали випробування зимовою непогодою. Однак, нова суміш є дешевшою, тому вінницькі дорожники сьогодні визначаються з тим, які матеріали закуповувати на наступний рік.

Дуже прикро, що цей досвід, який міг би служити прикладом вирішення проблеми, актуальної для всієї України, подається засобами масової інформації у спотвореній інтерпретації.

Вінницька міська рада також підкреслює, що йдеться про тимчасове вирішення проблеми – планові ремонти доріг, які власне і забезпечують порівняно якісний стан покриття у місті навіть у таких непростих умовах, розпочнуться відразу, коли дозволять погодні умови, передбачені технологією.



Переглядів: 6814
Поширень: 0