Земля, яка виставлена на аукціон, була запроектована у 2007 році під Вінницький індустріальний парк (ВІП), нову промислову територію у східній частині міста з розташуванням одного потужного або декількох сучасних промислових виробництв. Досі розвиток цієї території стримувався через невирішеність інфраструктурних питань. Вінницька міська рада неодноразово зверталась за підтримкою у цьому питанні на державному рівні, однак державні кошти наразі залучити не вдалося. Тому міська рада вирішила залучити інвестора для спільного розвитку цієї території і оголосила аукціон на її продаж.

В характеристиці земельної ділянки, яка виставлена на земельні торги, чітко виписані містобудівні умови та обмеження у використанні цієї території: вона має використовуватись за цільовим призначенням (промислові потреби); власник зобов’язаний дотримуватись Земельного кодексу України, Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», державних будівельних норм, природоохоронного законодавства (зокрема, законів «Про охорону земель», «Про відходи» та ін.); санітарно-захисна зона об’єкту становить 200 метрів.

Міська влада дає «зелене світло» усім потенційним інвесторам, які хочуть працювати на території міста, та гарантує повний супровід під час будь-яких визначених законодавством процедур. Не виняток і виставлена на земельні торги територія – компанія, яка в результаті стане власником, отримає підтримку в реалізації свого інвестиційного проекту. Зі свого боку, після продажу цієї землі, міська рада й надалі сприятиме вирішенню питань підведення інженерних комунікацій до території ВІПу, які також будуть працювати для потреб міста.

Окрім того, в результаті продажу 80 га через аукціон місто отримає кошти, які будуть спрямовані на реалізацію інфраструктурних проектів в різних сферах (житлово-комунальному господарстві, системі транспорту, містобудуванні та ін.). Також щорічно міський бюджет отримуватиме додаткові надходження від сплати земельного податку в розмірі близька 1 млн. грн.

Земельні торги з продажу земельної ділянки промзони мікрорайону «Східний» були заплановані на 5 березня. Для їх проведення, відповідно до чинного законодавства, на основі відкритого конкурсу була залучена в якості виконавця львівська ПП «Фірма «СОМГІЗ». Однак, в день проведення торгів виявилось, що зареєструвався лише один учасник. Згідного закону, торги в цьому разі не проводяться, і їх переможець не визначається. Але наявність навіть одного учасника свідчить про потенційний інтерес інвесторів до даної території.

Наразі відомо, що підприємство, яке взяло участь у торгах 5 березня, працює в агропромисловому секторі.

Враховуючи виявлений інтерес потенційних інвесторів, Вінницька міська рада планує провести аукціон повторно. Очікується, що торги відбудуться у квітні.



Переглядів: 5347
Поширень: 0