Ми маємо зробити все, щоб до кінця 2014 року на Вінниччині розпочав роботу сучасний перинатальний центр світового рівня. На цьому наголосив голова облдержадміністрації Іван Мовчан під час робочої наради з приводу будівництва на Вінниччині на базі обласної клінічної лікарні імені М.Пирогова найсучаснішого перинатального центру.

нарада

На нараду були запрошені керівники служб, які займаються розробкою проектно-кошторисної документації та проведенням реконструкції з прибудовою перинатального Центру.

«Народження дитини – це особлива подія. І надзвичайно важливо створити усі умови, аби мати і немовля почувались комфортно і затишно. Тому завдання влади – забезпечити найсучасніший рівень допомоги при плануванні, виношуванні та народженні здорових малят», – наголосив голова облдержадміністрації.

Розрахункова кошторисна вартість будівництва становить близько 97 млн.грн., в тому числі вартість проектних робіт – 1 млн.грн.

Глава регіону дав доручення присутнім керівникам максимально мобілізувати зусилля, аби область сповна використала можливість за державної підтримки збудувати сучасний перинатальний центр та здійснити реконструкцію старих корпусів обласної лікарні, що були зведені ще в 1913 році.

Голова облдержадміністрації зазначив, що створення такого Центру саме на території обласної лікарні ім. Пирогова є своєчасним та доречним, оскільки на базі лікарні вже діє Центр планування сім’ї, який визнано одним із кращих в Україні.

нарада

Іван Мовчан дав доручення проектантам Центру до кінця травня поточного року підготувати проектну документацію, аби в максимально короткий термін розпочати роботу.

«Завдяки спільним зусиллям обласної влади та підрядників Вінниччина має шанс отримати найсучасніший перинатальний центр», – підсумував голова облдержадміністрації.



Переглядів: 6109
Поширень: 0