29 березня громадська організація «Гармонія» презентувала вихователям садочків та класним керівникам молодших класів шкіл нову книгу. Саме на ці вікові групи розрахована книга «Кожен з нас особливий» і буде безкоштовно поширюватися у закладах освіти міста.

Книга про подорож дівчинки Соломійки з другом Промінчиком вулицями міста, яка розповідає як живуть, відпочивають, розважаються діти з обмеженими фізичними можливостями, адже Соломійка прикута до інвалідного візка. Керівник громадської організації Раїса Панасюк розповідає, що книжка гарно ілюстрована, а у її створенні використані тільки фото вінничан з фізичними обмеженнями. Вона допоможе дітям сприймати однолітків з фізичними вадами на рівних. «Книжка містить і методичні рекомендації для дорослих – як її можна використовувати у вихованні та як пояснювати дитині про дітей, які мають певні обмеження, тому буде гарним посібником для вихователів та учителів, - каже Раїса Панасюк.Ми продовжуємо збирати матеріали для продовження історії та вдосконалення книги».

Кошти на видавництво книги є грантовими, адже громадська організація виграла конкурс міської ради на реалізацію соціального проекту. «В нашому місті є багато гарних ініціатив та багато заходів направлених на соціалізацію людей з обмеженими фізичними можливостями, - каже заступник міського голови Валентина Балицька. – Ми формуємо позитивне ставлення як дорослих, так і дітей до таких людей. Ця книжка навчить наше суспільство бути гуманнішим, людянішим та доброзичливішим. Але ми лише на початку шляху і перед нами стоїть ще дуже велика робота по соціалізації дітей з обмеженнями і інклюзивній освіті». За даними міського департаменту освіти, на сьогоднішній день у вінницьких школах навчається 6 дітей з обмеженими фізичними можливостями, ще 284 – знаходиться на індивідуальному домашньому навчанні, у садочку № 24 є група, у якій виховуються дітки з ДЦП.

Окрім книги ГО «Гармонія» випустила календарі та розклад уроків для початкових класів. На малюнках розміщених у них, серед звичайних дітей є і діти на візках.​



Переглядів: 3911
Поширень: 0