За кілька тижнів вінничани, як і вся Україна, святкуватимуть 68-му річницю Дня Перемоги. У Вінниці святкові заходи розпочнуться ще за декілька днів до пам’ятної дати, а саме з 7 травня. Це буде святковий концерт Академічного міського хору «Вінниця» для ветеранів Великої Вітчизняної війни, а також традиційна легкоатлетична естафета до Дня Перемоги. А на 9 травня відбудеться ціла низка святкових заходів, які завершаться традиційним салютом.

7 травня об 11 годині на хокейно-легкоатлетичному стадіоні ЦПКіВ ім. Горького відбудеться легкоатлетична естафета, присвячена Дню Перемоги. Цього дня усі покоління, – від дітей і до людей похилого віку, – візьмуть участь у традиційному забігу: у такий символічний спосіб, а саме передача естафетної палички, молодше покоління перейматиме від старших пам’ять та згадки про часи Великої Вітчизняної війни. Цього ж дня о 18:30 у концертній залі обласної філармонії відбудеться мистецький проект під назвою «Парад солістів камерного хору – учасникам Параду Перемоги». Солісти у супроводі камерного хору «Вінниця» даруватимуть знайомі ветеранам пісні, які звучатимуть по-новому. Окрім пісень воєнно-патріотичної тематики будуть виконані відомі твори вітчизняних та зарубіжних композиторів-класиків

Святкування ж 9 травня розпочнеться із поминального молебну у всіх храмах міста. Далі, о 10:00, у кожному мікрорайоні міста відбудеться покладання квітів до пам’ятників, меморіалів та пам’ятних знаків Великої Вітчизняної війни. А об 11 годині у холі Вінницької міської ради відбудеться зустріч керівництва міста із представниками ветеранських організацій. «Ми змінили формат цієї зустрічі, аби ветеранам було більш зручніше, - розповідає заступник міського голови Валентина Балицька. – Тут будуть лунати військові пісні, дітки вітатимуть ветеранів, обов’язково буде вручення грамот і грошових премій ветеранам, будуть також театралізовані сценки для того щоб максимально перенести ветеранів у ту атмосферу, яку вони пронесли через усе своє життя, аби подарувати майбутнім поколінням мирне небо».

О 12:00 у сквері ім. Козицького відбудеться мітинг-реквієм за участю ветеранів війни, громадських організацій, представників влади та вінничан. Після цього на центральній вулиці міста відбудеться святковий парад за участю визволителів, громадськості та військових. Цьогоріч у параді також братиме участь і військова техніка. Це близько 20 одиниць воєнної техніки часів Великої Вітчизняної – авто із відкидним верхом, мотоцикли, пожежні авто тих часів та інша техніка, в якій їхатимуть ветерани. Святкова хода пройде до парку Горького, а біля Літнього театру на вінничан чекатиме святкова концертна програма. О 14:00 стартує турнір з пейнтболу, а вже за годину, о 15:00 на Фонтанній площі відбудеться концерт за участю народних колективів, ветеранських організацій та інших аматорських колективів. Окрім цього, у парку Горького усі бажаючі зможуть скуштувати солдатської каші із польової кухні та сфотографуватися біля військової техніки.

Для тих, хто проживає у районі Вишеньки та за якихось обставин не зможе потрапити на гуляння у центральний парк, також підготовлена концертна програма біля літака на вул. Космонавтів. Тут також лунатимуть пісні воєнної тематики, працюватиме польова кухня тощо.

Минулого року вперше у Вінниці у вечірній час було проведено захід, під час якого будь-хто із вінничан мав нагоду вшанувати пам’ять героїв Великої Вітчизняної війни. Діти та молодь, ветерани та учасники війни, виклали запаленими лампадками слово «Дякуємо!» у сквері Козицького. Цьогоріч цей захід дещо змінили: волонтери на Майдані Незалежності викладатимуть зірку Перемоги. Ця акція відбуватиметься під супровід Академічного міського хору «Вінниця», які співатимуть акапельно пісні військово-патріотичної тематики.

Завершиться святкування традиційним салютом, який відбудеться о 22:00 в районі півострова Бригантина.



Переглядів: 5520
Поширень: 0