За задумом тролейбуси та трамваї Вінниці незабаром переобладнають таким чином, що біля дверей з\'являться спеціальні зчитувальні прилади. Вони зніматимуть кошти за проїзд із єдиного електронного проїздного. Такий буде у кожного вінничанина.

- В Україні такого ще ніхто не впроваджував, - каже мер Вінниці Володимир Гройсман. - Але в країнах Європи це - звична річ. Ми вивчаємо також досвід деяких російських міст. Створена робоча група. Вона якраз і займається визначенням найкращих технічних рішень, які будуть впроваджені у громадському транспорті Вінниці. Хочемо, щоб людина мала один електронний проїздний квиток. Можливо, за якийсь час він має бути використаний, в залежності від ціни, відповідно до кількості та часу поїздок. Це буде дуже справедлива оплата, люди зможуть таким чином заощаджувати на проїзді.

Протягом кількох місяців, за словами мера, у Вінниці будуть визначені підприємства, які зможуть адаптувати іноземні технології до нашого транспорта.

- Думаю, нічого складного в цьому немає, - каже Володимир Гройсман. - Скористатись таким проїздним - секундна справа. Жодного дискомфорту вінничани не відчують.



Переглядів: 6149
Поширень: 0