Віннницькі чиновники не припиняють приємно дивувати мешканців міста. Так, у перший день літа, коли у Вінниці стартує туристичний сезон, містом їздитимуть велорикші, а справжньою родзинкою стане власний екскурсійний потяг, який курсуватиме кількома маршрутами від набережної "Рошен" в центр міста.

так виглядають екскурсійні потяги у Європі

Займаються питанням "туристичного потяга" начальник відділу у справах для молоді та туризму Вінніцької міської Ради Руслан Анфілов, а також директор департаменту адміністратівніх послуг Сергій Кудлаєнко.

- Потяг везуть з Амстердама, - розповідає начальник відділу у справах для молоді та туризму Вінніцької міської Ради Руслан Анфілов. - Точно відомо, що потяг складатиметься із 2 вагонів і вміщуватиме 50 осіб. Зараз головним завданням є розмитнення потяга. Також "туристичний потяг" мусить пройти відповідні перевірки та отримати необхідну  сертифікацію, так як це є пасажирські перевезення.

За словами Руслана Анфілова кошти на придбання потягу, інвестував один із вінницьких підприємців. 

Хто ж проводитиме екскурсії у "туристичному потязі" поки що невідомо. Це можуть бути аудіо-екскурсії, але й ведуться переговори зі школою «Стюардес-екскурсоводів», і можливо, екскурсії будуть проводити саме вони.

Ще однією родзинкою Вінниці стануть велорикші. Це невеликий транспортний засіб, призначений для перевезення пасажирів на невеликі відстані в міських умовах. Велориикші мають вигляд звичайних триколісних велосипедів з місцями для 1-2 пасажирів, що приводяться в рух силою водія.

так виглядають велорикші  у Європі

- Муніципальна компанія "Подільський туристичний центр" придбала за свої кошти два велорикші, - говорить Руслан Анфілов. - Вони також будуть курсувати містом з 1 червня.

Приблизний маршрут туристичного поїзда і велорикш буде від набережної "Рошен" у центр міста.



Переглядів: 10622
Поширень: 0