Вже традиційно, у День Європи до Вінниці приїздять делегації та представники багатьох держав, з якими наше місто підтримує дружні стосунки. Цьогоріч до Вінниці завітали делегації з Польщі, Румунії, Македонії, Грузії, Молдови та Росії. Разом із вінничанами свято відзначатимуть Надзвичайні та Повноважні посли Королівства Бельгії, Македонії, Румунії та Молдови. Усі гості Вінниці будуть мати сьогодні цікаву програму перебування, адже програма заходів на день святкування є досить насиченою.

Перед початком офіційного урочистого відкриття свята було підписано дві угоди про встановлення дружніх відносин та співробітництво.

Між містами Вінницею та співзвучним македонським містом Віниця сьогодні підписано протокол намірів про встановлення дружніх відносин, обмін і взаємодію. Віница (македонською: Виница) – це невеличке македонське містечко, з населенням близько 10 тис. чоловік, розташоване на сході країни. Даний протокол завірили міські голови міст – Володимир Гройсман та Еміл Дончев. «Сьогодні, в присутності Посла Македонії, ми маємо можливість підписати угоду з македонським містом Віниця, - каже Володимир Гройсман. – Якщо до цього моменту у наших міст була різна історія, то з сьогоднішнього дня, скріплюючи підписами угоду про співробітництво, у нас розпочнеться спільна історія, сторінки якої будуть створювати мешканці наших міст та країн». Мер Віниці Еміл Дончев висловив сподівання на те, що співробітництво буде передусім в економічній сфері, що принесе користь обом містам. Відповідно протоколу, сторони погоджуються, що на основі рівності, з метою спільного сприяння дружньому обміну у різних сферах, для участі у широкому співробітництві, необхідно створити всі умови для того, щоб найближчим часом підписати офіційну угоду про встановлення дружніх стосунків, обмін та взаємодію між двома містами.

в День Європи переукладено угоду про партнерство, дружбу і співробітництво між Вінницею та Сташівським повітомТакож в День Європи переукладено угоду про партнерство, дружбу і співробітництво між Вінницею та Сташівським повітом. Для перепідписання угоди до Вінниці прибув староста повіту Анджей Крузель. «Ми цінуємо співпрацю, яка продовжується вже десять років і знаємо, що в Сташівському повіті живуть наші друзі, колеги та партнери, - каже мер Вінниці. – Я переконаний, що сьогоднішнє підписання угоди дасть новий поштовх до співпраці. З нашого боку ми зробимо все, щоб вона була якісною та зближувала наші громади».

Щороку, на протязі 10 років, угода про співпрацю між українським містом та польським повітом переукладалася, від сьогодні ця угода немає терміну дії. «Завдяки вам, не дивлячись на відстань, ми завжди почуваємось у Вінниці, як вдома, - каже староста Сташівського повіту Анджей Крузель. – Разом ми можемо багато. Вірю, що той потенціал та професіоналізм, який у вас є, допоможе нам разом бути у Європі, хоча формально ви вже там є». На церемонію перепідписання угоди прибув і Генеральний Консул Республіки Польща у Вінниці Кшиштоф Свідерек: «Вінниця є столицею Європи в Україні і це сказав не я, а про це говорять в Україні. Адже влада міста робить все, щоб рівень життя людей не відрізнявся від європейського». Співробітництво та обмін досвідом між Вінницею та Сташівським повітом відбувається у багатьох галузях – економіці, освіті, культурі, туризмі та ін. Дружні стосунки закріплені не лише на папері, а реалізуються у практичній співпраці, постійному спілкуванні між громадами, обміні досвідом та напрацюваннями.​



Переглядів: 4269
Поширень: 0