концерт

Учасників урочистостей вітали митрополит Вінницький і Барський Симеон, архієпископ Могилів-Подільський і Шаргородський Агапіт, голова Вінницької облдержадміністрації Іван Мовчан, голова Вінницької обласної Ради Сергій Татусяк, вінницький міський голова Володимир Гройсман.

художній конкурс

У рамках святкування 1025-ліття Хрещення Київської Русі у школах м. Вінниці був проведений художній конкурс, організований Вінницькою єпархією Української православної церкви, управлінням у справах національностей та релігій Вінницької облдержадміністрації та департаментом освіти Вінницької міської ради. Конкурс проводився у трьох номінаціях: «

  • Краса Божого світу»,
  • «Мій храм»
  • «Євангельські притчі».

нагородженян переможців

Переможцям у номінаціях архієреї разом з керівниками області й міста вручили дипломи і цінні подарунки.

Після нагородження дітей митрополит Симеон вручив ордени рівноапостольного князя Володимира Івану Мовчану, Сергію Татусяку і Володимиру Гройсману, підкресливши, що це подяка за співпрацю обласної та міської влади з церквою і за утвердження християнських цінностей у суспільстві.

вручення орденів

Після церемонії нагородження розпочався святковий концерт за участю церковних і світських колективів.

концерт

По завершенню концерту учасники урочистостей зустрічали у Святовоскресенському храмі православні святині (частки Хреста Господнього, мощі святих князя Володимира, Костянтина та Олени), після чого вирушили хресною ходою до Спасо-Преображенського собору.



Переглядів: 4360
Поширень: 0