На початку цього тижня на запрошення Президента Польщі Броніслава Коморовського вінницька делегація на чолі з головою Вінницької ОДА Іваном Мовчаном відвідала Польщу, зокрема, урочисті заходи з нагоди Дня місцевого самоврядування. В рамках офіційного візиту делегація також взяла участь у відкритті роботи І Регіонального економічного Форуму, що проходив у місті Вишкув Мазовецького воєводства.

31 травня міський голова Володимир Гройсман поділився враженнями про поїздку: про ті питання, які піднімались губернатором Вінниччини під час зустрічі із польськими колегами, а також про плани щодо відкриття авіарейсу «Варшава – Вінниця». Зокрема, зазначив, що для Польщі, яку він часто наводить у приклад як однієї з найуспішніших та ефективних моделей місцевого самоврядування, – питання збалансованого розвитку, сильного самоврядування та самодостатності територіальних громад було і залишається одним з головних пріоритетів.

Також Володимир Гройсман розповів про перспективи прямого авіасполучення між польською столицею та Вінницею: «Перемовини, які відбулись, були направлені на поглиблення співпраці у різних напрямках з Мазовецьким воєводством з центром у Варшаві та відкриття авіарейсу. Губернатор, Іван Михайлович Мовчан, підняв це питання перед Маршалком воєводства і керівництвом аеропорту. Під час зустрічі голова обласної ради Сергій Татусяк, я та інші наші колеги підтвердили нашу зацікавленість в тому, щоб цей проект був реалізований». Щодо конкретних термінів його реалізації, то міський голова зазначив, що про це ще зарано говорити, оскільки це питання лежить в тому числі і в економічній площині, і потрібно провести відповідні розрахунки.

Нагадаємо, 22 травня польська делегація на чолі із Маршалком Мазовецького воєводства Адамом Струзіком перебувала у Вінниці. Тоді також обговорювалось питання поглиблення співпраці між Мазовецьким воєводством та Вінницькою областю, в тому числі і створення авіасполучення між польською столицею та Вінницею.



Переглядів: 3283
Поширень: 0