Солісти Центру під акомпанемент військового оркестру виконували дитячі пісні з відомих мультиплікаційних фільмів, різноманітні вокальні композиції, в яких оспівується краса та велич рідного краю. Між виступами військовослужбовці проводили для діток інтерактивні інтелектуальні ігри, розповідали про музичні інструменти, жанри музики, пісні.

За словами начальника Центру майора Романа Берегового, відвідування дитячих будинків відбувається в рамках проекту “Армія – дітям!”, який у Центрі започатковано ще минулого року. Відтоді військові музиканти провели декілька тематичних та новорічних ранків для вихованців дитячих будинків “Малятко” та “Гніздечко” і збираються розширювати цю благородну ініціативу.

– Ці діти більше за інших потребують уваги, тепла, доброти, – говорить майор Роман Береговий, – тож щоразу під час зустрічей ми намагаємося створити для них справжнє свято, підбираємо спеціальну програму, придумуємо ігри, намагаємося зробити так, щоб був зворотній контакт.

Під час виступу у “Гніздечку” його вихованці, озброївшись іграшковими сопілками, бубнами та барабанами, допомагали військовому оркестру “попадати в ноти”. А дехто спробував себе і у ролі диригента.

– Я побачив, як у дітей загорілися очі, – розповідає диригент військового оркестру майор Олег Шкуропат. – Вирішив дещо відхилитися від програми, взяв малюка, підвів до оркестру, вручив паличку і сказав: “Керуй!”. Одразу вишикувалась черга охочих диригувати. Нікому не відмовили! А потім влаштували справжній танок по колу. Враження – незабутні, варто було лише глянути у вічі малюків.



Переглядів: 4815
Поширень: 0