Акція «Цирк – дітям» була започаткована за підтримки ЮНЕСКО. Сьогодні її партнером є одна з благодійних фундацій, яка опікується соціальним захистом дітей-сиріт. В рамках всеукраїнського туру цирк «Грузія» вже другий рік їздить великими і малими містами України, де дає благодійні вистави для дітей-сиріт, дітей з багатодітних та малозабезпечених родин, дітей-інвалідів.

«В нас вже є певна традиція – перша циркова вистава в будь-якому місті, куди ми приїжджаємо, проводиться для дітей вразливих категорій. – Розповідає соціальний координатор проекту «Цирк – дітям» Олександр Шевченко. – Тому, коли ми приїжджаємо до того чи іншого міста організовувати гастролі цирку, ми звертаємось до місцевої влади не тільки з питанням надання дозволу на розміщення цирку, але й з проханням допомогти із організацією відвідування вистав такими дітьми. Цирк розрахований на півтисячі місць. Однак, якщо дітей більше – вони зможуть прийти в інші дні і безкоштовно відвідати цирк, показавши відповідне посвідчення.»

Безкоштовно побачити циркові вистави у Вінниці протягом двох тижнів зможуть також усі наймолодші вінничани віком до 4 років. Для інших категорій квитки коштують від 40 грн. Їх можна буде придбати у касі цирку, в парку Дружби народів та ЦПКіВ ім. Горького.

В програмі – виступи повітряних гімнастів, жінки-кішки, жонглерів та еквілібристів. Малечу розважатимуть клоун та дресировані верблюд, лама, поні, собаки та голуби, буде навіть танцюючий ведмідь. А ще – файєр-шоу та національні грузинські танці. На першій виставі на всіх чекає розіграш-сюрприз.

«Ми раді, що у наших дітей під час літніх канікул з’явиться ще одна можливість урізноманітнити своє дозвілля. І особливо, що вона з’явиться для дітей вразливих категорій. Тому виконком міської ради надав дозвіл на розміщення цирку на Бригантині, площа якої дозволяє це зробити, і туди зручно добиратись з різних мікрорайонів міста, - каже заступник міського голови Валентина Балицька. – Наразі вже завершується формування списків дітвори, яка безкоштовно відвідуватиме циркові вистави».



Переглядів: 4455
Поширень: 0