4 липня до Вінниці прибув віце-президент ICDT (Міжнародного центру демократичних трансформацій, Угорщина) і представник ISD (Інституту стабільного розвитку, Чехія) Шандор Кьолеш аби обговорити з головою Вінницької обласної Ради, головою Єврорегіону «Дністер» Сергієм Татусяком організаційні питання цього заходу.

Головною метою конференції є презентація дипломатам, організаціям-донорам, представникам влади і громадськості Стратегії розвитку Єврорегіону «Дністер». Її формування – це результат реалізації проекту «Технічна допомога Єврорегіону «Дністер»», котрий фінансує Вишеградський Фонд.

Протягом року фахівці ICDT та ISD спільно з Координаційним центром Єврорегіону працювали над питанням «яким має бути Єврорегіон «Дністер» протягом 3-х наступних років. На кінець липня розробники трирічної стратегії представлять проект членам Ради Єврорегіону з тим, аби можна було внести зміни, корективи. У серпні планується затвердження стратегії Радою, а у вересні відбудеться її публічна презентація в рамках конференції.

віце-президент ICDT  і представник ISD Шандор Кьолеш у Вінниці

– Ми визначили у стратегії триєдину мету розвитку Єврорегіону: перше – це інструктування організації, друге – написання проектів і третє – підняття статусу Єврорегіону, – повідомив Шандор Кьолеш.

Він зауважив, що стратегічний документ потрібен для покращення співпраці з європейськими інституціями та фондами, котрі приділяють велику увагу питанню перспективного розвитку організацій.

Сергій Татусяк відповів, що Єврорегіон «Дністер» зацікавлений у згаданому заході, який вчергове заявить про його діяльність та можливості транскордонного співробітництва.

– Нам обов’язково потрібно залучити до участі в конференції міжнародні та європейські фонди. Адже вся діяльність Єврорегіону направлена на пошуки зовнішніх інвестицій для територій, які входять в Єврорегіон, – зауважив голова облради.

Також у ході зустрічі Сергій Татусяк і Шандор Кьолеш обговорили питання приєднання до Єврорегіону «Дністер» двох районів Придністров’я – Кам’янки та Рибніци.



Переглядів: 3721
Поширень: 0