Заступник голови облдержадміністрації Любов Спірідонова відвідала обласний спеціалізований будинок дитини з ураженням центральної нервової системи та порушенням психіки «Малятко». Під час розмови з батьками вихованців Центру соціальної реабілітації вона наголосила, що у рамках реалізації нових соціальних ініціатив Президента України з метою додаткової підтримки матерів та дітей з особливими потребами, на базі закладу буде створено потужний соціальний заклад нового типу – Центр матері і дитини, що спеціалізуватиметься на наданні медико-соціальної підтримки і забезпечуватиме цілодобове перебування матерів з дітьми за потребою та медичну реабілітацію.

Головний лікар обласного спеціалізованого будинку дитини «Малятко» Надія Андрієвська зазначила, що для реалізації цього завдання заклад вже сьогодні має всі необхідні напрацювання – потужну лікувально-діагностичну базу, професійний колектив, налагоджене тандем-партнерство не лише з батьками, а й з соціальними службами. Вона повідомила, що у минулому році медичну реабілітацію в умовах стаціонару отримали 128 дітей–інвалідів. Наразі в цілодобовому стаціонарі сумісного перебування матері і дитини Центру реабілітації знаходяться двадцять діток, ще двадцять три дитини відвідують заклад амбулаторно (денний стаціонар).

Соціальна підтримка материнства та створення на Вінниччині Центру цілодобового спільного перебування матері і дитини медичного спрямування – необхідні умови запобігання соціальному сирітству, переконана Любов Спірідонова.



Переглядів: 16571
Поширень: 0