Голова облдержадміністрації Іван Мовчан зустрівся з делегацією з Китайської Народної республіки і провів спільну нараду з метою презентації економічного потенціалу Вінниччини й обговорення можливостей подальшої співпраці.

Вінницю відвідала делегація з Китайської Народної республіки

У зустрічі взяли участь народний депутат України, голова Комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин Григорій Калетнік, голова обласної Ради Сергій Татусяк, заступники голови і керівники кількох департаментів ОДА, директор Державного підприємства «45 експериментальний механічний завод Микола Чумак, директор ТОВ «Торговий дім «Вінницький підшипник» Юрій Павлишин.

У складі китайської делегації були виконавчий директор Китайсько-української асоціації з реалізації міжнародних проектів Льоу Хуанлінь, виконавчий директор Асоціації, представник ТПП України в КНР Віктор Танасійчук, директор корпорації Кем Чайна, член Асоціації Чжан Хао, генеральний директор Синьцзянської корпорації Тань Е Хуан Яосінь.

Вінницю відвідала делегація з Китайської Народної республіки

Іван Мовчан розповів китайським гостям про Вінницьку область, зробивши акцент на аграрній складовій економіки регіону.

Директор департаменту регіонального економічного розвитку Андрій Гижко провів презентацію агропромислового комплексі та інвестиційного потенціалу Вінниччини.

Як повідомив Льоу Хуанлінь, нині кілька китайських делегацій приїхали в Україну (у Крим, Дніпропетровську та Вінницьку області), подолавши «шлях подяки» – на знак вдячності за те, що українські фахівці допомагали Китаю у розв’язанні деяких проблем 40 років тому. Але головна мета поїздки – визначити можливості співпраці з українськими підприємствами.

Послухавши розповідь Івана Мовчана і презентацію, проведену Андрієм Гижком, гості висловили бажання співпрацювати з Вінниччиною.

 Вінницю відвідала делегація з Китайської Народної республіки

Народний депутат України Григорій Калетнік зауважив, що українсько-китайські відносини суттєво зміцнилися після зустрічі глав держав.

Довідка:

Україні урядом КНР наприкінці минулого року було надано кредити під державні гарантії:

– в сумі 3,6 млрд дол Міністерству енергетики для реалізації проекту газифікації вугілля;

– в сумі 3 млрд дол для розвитку українського сільського господарства (згідно умов кредиту, Україна взяла зобов’язання продавати КНР щорічно за ринковими цінами по 2 млн тонн зернових);

– на поточний 2013 рік у бюджеті КНР передбачено кредитів (з пільговою ставкою близько 4 відсотків річних) на суму 20 млрд дол для фінансування спільних проектів у країнах Східної та Центральної Європи. Частина цих грошей може бути виділена для реалізації проектів в Україні.

Надання Україні вищезазначених кредитів відкрило дорогу великим китайським корпораціям для реалізації ринкових китайсько-українських проектів без надання урядових гарантій.

З метою координації китайсько-української співпраці 12 грудня 2012 року в Пекіні було створено Китайсько-українську асоціацію з реалізаціі міжнародних проектів (China-Ukraine International Engineering Cooperation Association (CUIEC)).



Переглядів: 4727
Поширень: 0