Рух автотранспорту по новій дорозі, яка з’єднала вулицю Келецьку та Барське шосе, може відкритися вже з наступного тижня. Про це другого серпня під час об’їзду Вінниці повідомив міський голова Володимир Гройсман. На виїзді на Барське шосе вже встановлено світлофор, який регулюватиме рух транспорту на цій ділянці.

нова дорога: вулиця Келецька - Барське шосе

нова дорога: вулиця Келецька - Барське шосе

Що стосується трамвайної колії, кошти на добудову якої Вінниця отримає в якості кредитних ресурсів під державні гарантії на вигідних для міста умовах, то, за словами міського голови, трамваї нею можуть піти вже у наступному році. Володимир Гройсман«Нам потрібно ще пройти певні бюрократичні процедури, в тому числі і тендерні, які дадуть нам можливість відібрати фінансову установу, яка буде нас фінансувати на умовах, які поставила держава. І ми думаємо, що у другій половині вересня ми зможемо відновити фінансування робіт, і далі в залежності від погодних умов завершити цей проект. Для цього нам потрібно три місяці, якщо не внесе корективи несприятлива погода», - зазначив Володимир Гройсман.

Як повідомлялось раніше, на рівні Кабінету Міністрів України прийнято рішення про надання Вінниці кредитних ресурсів в сумі 150 мільйонів гривень під державні гарантії для добудови трамвайного кільця між Келецькою та Барським шосе та закупівлю 70 нових одиниць муніципального транспорту. Кредит надається під 10% на 10 років. При цьому державний бюджет бере на себе повернення 50% тіла кредиту та половини відсотків.

«Ми закупимо 40 тролейбусів та 30 автобусів. Оскільки це велика кількість транспорту, ми розраховуємо, що вона може бути поставлена у Вінницю до середини 2014 року», - зазначив міський голова. У той же час, підкреслив він, місто комплексно підходить до модернізації транспортної системи в цілому. Тому наразі Трамвайно-тролейбусне управління продовжує капітально-відновлювальний ремонт тролейбусів, який було розпочато минулого року. З початку цього року на лінії після проведених капітально-відновлювальних ремонтів вийшли вже 13 тролейбусів, зараз в цехах та майстернях тролейбусного депо ремонтується ще 15.

«Загалом у цьому році буде відновлено 40 тролейбусів, у попередньому відновили 20. В цілому це 60 зі 129 наявних, тобто майже 50 відсотків з тих, що виїжджають на лінію. Крім того, на наступний рік ми плануємо відновлення ще 40 одиниць», - повідомив Володимир Гройсман.



Переглядів: 13126
Поширень: 0