Нагадаємо, якщо це рішення буде ухвалено, тисяча учнів у цьому році зможе навчатись у першу, а не другу зміну, а в місті створять ще один дитячий садок. Проти цього виступають місцеві політики, які зараз мітингують під стінами міської ради.

Напередодні були подані заявки на проведення мітингів одразу від кількох партій – комуністів, рухівців, «Свободи» та «Батьківщини». Свободівці у заявці вказали, що орієнтовна кількість учасників буде 1000 чоловік. Місцева організація «Батьківщини» виявилась більш обачнішою, тому кількість учасників не вказувала. Проте у заявці було дещо інше: «Відповідно до ст. 20 Закону України «Про об’єднання громадян» політична партія ВО «Батьківщина» має право розповсюджувати інформацію і пропагувати свої ідеї та цілі». Скажете, цинічно?! Зате чесно. Так «дитяче питання» стало гарним приводом для місцевих політиків нагадати про себе і потрапити в об’єктиви фотографів та телеоператорів.

Втім, шоу і гарної «картинки» не вийшло – мітинг був якимось млявим. Від сили дві сотні партійців, кілька десятків прапорів, періодичне скандування «Слава Україні – героям слава!» (цікаво, наскільки комфортно при цьому почувались комуністи, стоячи поруч зі своїми ідеологічними опонентами?!) – це по суті все, на що вистачило мітингувальників. Хоча ні – «Батьківщина» під скандування своїх союзників по опозиції швиденько отямилась і на всяк випадок згадала про свого лідера: «Юлі – волю!».

Про проведення акції в підтримку батьківського комітету школи №25 нагадували лише плакати про «ДепАртацію дітей» (не помиляєтесь, саме через «а» - напевно, освіту, яка дає саме такий рівень грамотності, захищали учасники пАртійного мітингу?!) та власне десяток дітей, яким для того, щоб вони не дуже відрізнялись від інших учасників акції, пов’язали стрічки від «Батьківщини».

Про те, чи будуть продовжуватись політичній спекуляції на самій сесії, «Моя Вінниця» розповість пізніше.



Переглядів: 5431
Поширень: 0