24 серпня у Вінниці відбувся другий Всеукраїнський фестиваль сучасного українського мистецтва "Подільська пектораль", який зібрав разом вінничан, гостей обласного центру та майстрів різних жанрів народної творчості. Просто неба можна було переглянути експозиції відомих художників, стати учасником пленеру з гончарства, ознайомитись з тонкощами традиційного українського лозоплетіння, побувати на показі сучасного українського вбрання від дизайнера Людмили Квєтної.

День Незалежності у Вінниці

"Подільська пектораль" відбулася за ініціативи Вінницької міської ради, КП "Центру концертних та фестивальних програм" при підтримці депутата обласної ради Сергія Кудлаєнка. ТМ "Подільський край", яка є одним з найвідоміших вітчизняних виробників макаронної продукції, розіграла серед гостей фестивалю велику кількість подарункових сертифікатів.

Парад короваїв у ВінниціПарад Короваїв у Вінниці

Завдяки ж Параду короваїв, який цьогоріч у рамках фестивалю проводився вперше, Вінниця потрапила до Книги рекордів України у категорії "Кондитерські вироби. Масові заходи". Організаторам цього духмяного неповторного дійства вдалося зібрати на майдані біля міської ради одразу 40 запашних святкових хлібин, привезених з різних куточків, як Вінниччини, так і інших регіонів України. Кожен здобний витвір вражав своїм досконалим художнім оформленням, тож біля столів з короваями одразу зібралося море глядачів. По закінченні концертної програми, яка тривала до глибокого вечора, запашні рукотворні шедеври розділили між учасниками і гостями свята, відтак кожен поніс з собою додому частинку неповторного барвистого фестивалю.



Переглядів: 6958
Поширень: 0