Минулого тижня міський голова Володимир Гройсман доручив керівникам різних департаментів відпрацювати ці та ряд інших питань, пов’язаних із організацією навчально-виховного процесу у цих закладах. Сьогодні вони звітували перед міським головою по поставлених завданнях.

Протягом 1-ї чверті, на прохання батьків для того, щоб школярі звикли добиратися до нової школи, буде організовано їх безкоштовне підвезення до Спеціалізованої школи 1 ступеню №25 з поглибленим вивченням іноземних мов. Уроки розпочинатимуться о 8:30, тому підвіз учнів здійснюватиметься завчасно, аби діти змогли зняти верхній одяг, перезутися та підготуватися до першого уроку. «Збір дітей розпочинатиметься о 7.30 на зупинці «Лікарня ім. Пирогова», а о 7:45 автобуси від’їжджатимуть, - повідомив начальник КП «Вінницьке трамвайно-тролейбусне управління» Микола Форманюк. - Підвіз дітей здійснюватиметься двома автобусами середньої місткості, кожен з яких має 65 сидячих місць».

Тим школярам, які користуватимуться транспортом ТТУ, у школі 1 ступеня №25 протягом цього навчального року будуть видаватися безкоштовні проїзні квитки. Для цього батькам у перші дні навчання необхідно буде заповнити спеціальну форму, де вказується прізвище та ім’я дитини і вид транспорту, яким дитина добиратиметься до школи (трамвай, тролейбус або муніципальний автобус).

До того ж, для зручності доїзду на навчання тих учнів, які проживають на Свердловському масиві та у мікрорайоні «Поділля», з 26 серпня на 3 одиниці збільшено кількість автобусів, які працюють в режимі маршрутного таксі від Барського шосе до вулиці Лугової (№ 17Б). Відтепер їх курсує 19 з інтервалом руху до 5 хвилин.

На сьогоднішній день і 10-та школа, і новий заклад практично готові прийняти дітей. Комунальні служби привели в порядок підходи та під’їзди до них, а також зовнішнє освітлення територій. Наразі закінчується розстановка меблів, а до 1 вересня класні кімнати будуть повністю обладнані усім необхідним для навчання. Про це повідомили директори обох закладів Світлана Куца та Олена Нечипорук. На сьогоднішній день до школи №10 перевелося майже 240 учнів середніх і старших класів колишньої 25-ї школи, а до нового закладу, – Спеціалізованої школи 1 ступеню №25 з поглибленим вивченням іноземних мов, – близько 650. Світлана Куца також розповіла, що для усіх учителів, які перейшли працювати до 10-ї школи, вже обладнані робочі місця. «Це мають бути школи з якісною освітою, і ми допоможемо зробити все для цього, – каже міський голова Володимир Гройсман. – Через деякий час я хотів би зустрітись з колективами закладів для того, щоб з’ясувати, як налагодився навчальний процес».



Переглядів: 5388
Поширень: 0