Вчора закінчили асфальтувати ділянку дороги по вулиці Тобілевича, що на П’ятничанах. Далі у планах асфальтування ще 11 вулиць приватної забудови. Роботи здійснюються за програмою співфінансування, коли частину коштів виділяє міський бюджет, решту – самі мешканці.

Жителі вулиці Тобілевича звернулися з проханням стати учасниками цієї програми ще у минулому році. Після цього були проведені вуличні збори, на яких обрали ініціативну групу, що займалася збором коштів. З кожного будинку на ремонт дороги збирали приблизно по півтори тисячі гривень.

А малозабезпечені родини могли звернутися до депутата по цьому виборчому округу Антоніни Іващук, яка надавала їм матеріальну допомогу. І ці кошти також спрямовувались на участь у співфінансуванні робіт.

Голова Асоціації органів самоорганізації населення міста Вінниці Наталія Панчук розповіла, що загальна вартість робіт становить 140 тисяч гривень, з них 30 тисяч – кошти самих мешканців, 80 тисяч – міського бюджету та 30 тисяч – гроші комітету мікрорайону «П’ятничани» на господарську діяльність. Щороку кожному квартальному комітету для проведення господарської діяльності виділяється до 30 тисяч гривень, і люди самостійно вирішують, куди їх направити. Рішення комітету мікрорайону «П’ятничани» про асфальтування вулиці Тобілевича членами комітету було підтримане одноголосно.

Департамент комунального господарства та благоустрою в свою чергу безкоштовно розробив проект і пройшов процедуру державної експертизи по цьому об’єкту. Самі роботи тривали чотири дні.

Враховуючи те, що вулиця Тобілевича була внесена в програму «Місто, зручне для всіх», її асфальтування фінансувалася першочергово. Загалом в цьому році виявили бажання прийняти дольову участь у асфальтуванні мешканці 12 вулиць. Ділянки інших вулиць будуть заасфальтовані протягом вересня, проекти по них вже підготовлені.

«Кількість вулиць, заасфальтованих на умовах співфінансуванню, з кожним роком збільшується, адже люди бачать реальний результат і активно долучаються, – каже заступник голови Асоціації органів самоорганізації населення міста Вінниці Інна Вітенко. – Наприклад, у 2009 році на таких умовах була заасфальтована лише одна вулиця та провулок, тоді мешканці виділили на ремонт 40 тисяч гривень. Нині на асфальтування 12 вулиць люди зібрали 308 тисяч гривень, з них 167 тисяч – це кошти квартальних комітетів на господарську діяльність. Ми дуже вдячні мешканцям за розуміння і підтримку, адже вінничани згуртовані, дружні і саме головне – розуміють, що роблять вклад у добру справу».



Переглядів: 4820
Поширень: 0