Наприклад, знаючи, що на обліку в центрі зайнятості перебуває більше жінок ніж чоловіків, зрозуміло, що потрібно звернути увагу на створення робочих місць саме для них.

«До сталого розвитку через участь жінок», – саме так називається проект, в рамках якого буде проведено соціологічне дослідження «Гендерний портрет міста Вінниці». Організаційну та фінансову підтримку надає уряд Канади через Федерацію канадських муніципалітетів.

«Вінниця є містом, що впроваджує новітні технології та підходи у різних сферах життєдіяльності, – каже голова правління ВООГО «Відкрите суспільство» Світлана Ходакова. – Щоб ще більше покращити ситуацію, варто враховувати комплексний підхід при розробці програм та проектів в органах місцевого самоврядування, як це роблять в успішних європейських країнах. Вінниця визнана найкращим містом для життя в Україні, тому і в цьому питанні вона має бути на передових позиціях».

Дослідження проводитимуть соціологи та аналітики за даними, наданими державним управлінням статистики. У разі необхідності організатори проекту проведуть додаткові дослідження.

«Одним із пріоритетів стратегії «Вінниця 2020» є створення сильної громади, а сильною вона може бути лише за активної участі жінок, – зазначила заступник міського голови Валентина Балицька. – Тому реалізація проекту є надзвичайно актуальною. Він покаже, з якими проблемами зіштовхуються жінки, розуміючи це – ми зможемо планувати подальші дії».

Проект триватиме протягом вересня-січня. Результати соціологічного дослідження будуть представлені вже у грудні. Вони ляжуть в основу обговорення і планування подальших дій, а можливо, і міських проектів та програм, покликаних зробити життя вінничанок комфортніших.



Переглядів: 3823
Поширень: 0