13 вересня напередодні державного свята - Дня рятівника, у приміщенні обласного музично-драматичного театру ім. Садовського пройшли урочистості.

Привітати рятувальників прийшли перший заступник голови обласної державної адміністрації Максим Боровський, голова Вінницької обласної Ради Сергій Татусяк, заступник Вінницького міського голови Володимир Кістіон та заступник голови обласної державної адміністрації – голова комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Вінницької області, почесний громадянин м. Вінниці Роман Аксельрод. Вітали рятувальників також керівники силових структур, громадських організацій, установ, відомств та духовенства.

День рятівника

З вітальним словом до присутніх звернувся начальник управління ДСНС України у Вінницькій області полковник служби цивільного захисту Руслан Шевчук, який висловив щиру подяку усім за самовіддану працю, героїзм та чуйність до чужої біди. Слова поваги та вдячності він адресував також ветеранам служби і наголосив на тому, що теперішнє покоління пожежників-рятувальників своїм становленням та професійним ростом завдячує саме їм. Віддаючи шану нелегкій і небезпечній професії, згадали і тих, чиє молоде життя обірвалося при виконанні службового обов’язку. Хвилиною мовчання учасники зібрання вшанували пам’ять про загиблих колег. Присутні у залі також переглянули відеофільм про роботу пожежно-рятувальних підрозділів області, яка не знає ні вихідних, ні свят.

День рятівника

Вітаючи учасників заходів Максим Боровський привітав ветеранів, які створили дане свято та всіх рятівників, які працюють на благо безпеки наших громадян.

Зі словами вітання також звернувся до рятувальників Сергій Татусяк, висловив найщиріші вітання ветеранам та працівникам МНС області. Наголосив на тому, що важко знайти іншу структуру в Україні, яка б вміла робити те, що роблять рятівники. Володимир Кістіон у свою чергу, побажав рятівникам міцного здоров’я, гарної долі та наснаги в їхній нелегкій справі й подякував за здійснену роботу.

День рятівника

За добросовісне виконання службових обов’язків та з нагоди професійного свята кращі працівники служби були нагороджені відзнаками ДСНС, УДСНС, облдержадміністрації та міської ради грамотами, отримали чергові спеціальні звання.

У рамках щорічної Всеукраїнської акції «Герой-рятувальник року» переможець обласного етапу за мужність та героїзм отримав цінний подарунок (мобільний телефон) учень загальноосвітньої середньої школи с. Балки Барського району Олександр Стахов, який врятував життя семирічної Руслани Собковської, що провалилася під лід.

Урочистості святу надав і концерт за участю колективів художньої самодіяльності м. Вінниці та естрадно-духового оркестру У ДСНС та переможці Всеукраїнського фестивалю ДЮП, збірна команда юних рятувальників, вкотре переконуючи, що ця професія – це вміння не тільки приходити на допомогу у хвилину біди, а й дарувати радість у святкові моменти, цінувати життя у всіх його проявах.



Переглядів: 5191
Поширень: 0