Багато міст України вже мають малу Конституцію свого населеного пункту, однак Вінниця – це перше місто, де до створення Статуту максимально широко залучається громадськість. Уся робота над статутом буде проводитись відкрито та публічно. Кожен бажаючий в он-лайн режимі на сайті http://statut.vn.ua/ може залишити свої пропозиції щодо питань, Статут м. Вінниціякі повинні знайти своє відображення у Статуті, формулювання конкретних розділів статуту, коментарі по запропонованих варіантах положень.

Через інтернет-ресурс мешканці міста зі своїми ідеями та коментарями можуть звертатися безпосередньо до представників робочої групи, яка займається розробкою проекту Статуту. До складу робочої групи входять представники виконавчої влади, громадських організацій, засобів масової інформації, депутати міської ради тощо. На сайті можна ознайомитись з тим, як вносити свої пропозиції до Статуту.

За допомогою посилань, які містить сайт http://statut.vn.ua/, можна ознайомитись з положеннями Статутів, які мають інші міста України (зокрема, це Київ, Рівне, Суми, Хмельницький, Бердянськ).

Після широкого обговорення вінничанами та аналізу усіх пропозицій проект Статуту, запропонований робочою групою, буде поданий на розгляд сесії міської ради. Розробники планують завершити цей процес до кінця 2009 року


Переглядів: 3890
Поширень: 0