Схвалене на громадських слуханнях рішення про спорудження великого, сучасного спорткомплексу і житлового дев\'ятиповерхового будинку у мікрорайоні між вулицями Келецька і Стахурського незабаром стане реальністю. Щоправда, із невеликими змінами.

У план майбутнього будівництва біля школи №18 на проханням мешканців внесли корективи

Влада врахувала думку мешканців сусідньої п\'ятиповерхівки, які виступали проти будівництва поряд ще одного будинку. Мовляв, під забудову мала потрапити єдина зелена зона, що біля їх житла.

- Тож проектантам поставили завдання внести інші пропозиції, - каже директор департаменту архітектури, містобудування і кадастру Вінницької міськради Максим Мартинюк. - У результаті маємо компромісний варіант, коли ділянки під забудову будинку і стадіону помінялись місцями.

У план майбутнього будівництва біля школи №18 на проханням мешканців внесли корективи

Максим Мартинюк каже, що цей варіант не суперечить попередньому рішенню, проголошеному на громадських слуханнях, більше того, має свої переваги.

- Будинок буде більшим, що дозволить отримати додатковий ресурс для належного виконання робіт та облаштування території, - пояснює Максим Мартинюк. - До того ж, ми знімаємо ту соціальну напругу, яка виникла з боку мешканців сусідньої п\'ятиповерхівки, які не хотіли у сусідстві дев\'ятиповерхівку, але нічого не матимуть проти сусідства із стадіоном.

Підготовчі роботи до спорудження житлового будинку можуть розпочатися вже цього року.

- Будівельники вважають, що до холодів встигнуть закласти фундамент, - говорить Максим Петрович. - А цегляну кладку можна робити і взимку, аби морози не лютували. А от спортивний комплекс та благоустрій території чекатимуть до весни, бо вони потребують довшого підготовчого періоду, який не бажано переривати на зиму.

Що ж стосується попередніх переваг, які обіцяв проект, усі вони збережені.

У план майбутнього будівництва біля школи №18 на проханням мешканців внесли корективи

- Територію нинішнього пустиря впорядкують, між будинками з\'явиться великий сквер, - каже Максим Мартинюк. - Що ж стосується спортивних об\'єктів, то за рахунок інвестора спорудять стадіон для міні-футболу, волейбольний і баскетбольний майданчики - усі з трибунами, великий скейт-парк, тренажерну зону, ділянку зі столами для настільного тенісу, ігровий майданчик для малечі.

Не приховує задоволення від якнайшвидшої реалізації проекту директор навчального закладу, біля якого будуватимуть спорткомплекс.

- Все це робиться для дітей і чудово, що поряд зі школою буде такий сучасний стадіон і комплекс, - переконаний директор школи №18 Анатолій Мельник. - Найперше, про що треба турбуватись у цьому випадку, щоб діти мали де розвиватись, займатись і тренуватись. А це ж не тільки для дітей спортивні майданчики будують, а для всіх мешканців мікрорайону. Знаєте ж, що досі поряд нічого такого не було. А без цього будівельного проекту не скоро й з\'явилось би.

Андрій МислінськийКоментар:

Заступник начальника інформаційно-аналітичного відділу департаменту правової політики та якості міськради Андрій Мислінський:

- Після завершення громадських слухань з цього питання, які відбулись у червні 2013 року, виникла ініціативна група мешканців сусідньої п\'ятиповерхівки, які були особливо проти будівництва у першому варіанті проекту. Ми провели з ними консультації, вони внесли пропозицію змінити місця розташування об\'єктів - стадіону і багатоповерхівки. Проектанти винесли на узгодження новий проект, ми обговорили його з ініціативною групою - він їх задовольнив. Якщо враховувати погодження проекту на попередніх слуханнях серед мешканців мікрорайону, то це стало просто підставою трохи скорегувати проект.



Переглядів: 16792
Поширень: 0