Сьогодні, 11 жовтня, прокурор Вінницької області Олександр Мрихин провів розширене засідання колегії з питань оптимізації структури слідчо-наглядових підрозділів органів прокуратури області. У його роботі взяв участь заступник Генерального прокурора України Григорій Середа.

розширене засідання колегії прокуратури Вінницької області

"Як зазначає Генеральний прокурор України, реформування кримінальної юстиції та реформа правоохоронних органів вимагають прогресивних рішень та кроків. Одним із них є реорганізація процесуального керівництва. На рівні держави воно буде здійснюватися Головним управлінням наглядової діяльності у кримінальних провадженнях слідчих органів прокуратури, а на рівні області - управлінням процесуального керівництва у процесуальних провадженнях прокуратури області", - зауважив прокурор області Мрихин О.М.

розширене засідання колегії прокуратури Вінницької області

"Ми перебуваємо у стадії глибокого реформування і необхідність таких дій продиктована, в першу чергу, вимогами нового КПК, який визначає обов’язковість процесуального керівництва в усіх без виключення кримінальних провадженнях. Колегія Генеральної прокуратури ухвалила рішення про створення такого підрозділу", - сказав заступник Генерального прокурора України Середа Г.П.

Наказом Генерального прокурора України у структурі та штатному розписі прокуратури області ліквідовано слідче управління та скорочено 35 посад слідчих у прокуратурах районного рівня. Поряд з цим, чисельність слідчого відділу прокуратури області збільшено до 18 посад.

Також створено управління процесуального керівництва у кримінальних провадженнях прокуратури області у складі відділу процесуального керівництва у кримінальних провадженнях прокуратури області та організаційно-методичного відділу.

Таким чином, у прокуратурах районного рівня практично ліквідовується функція досудового слідства, окрім прямо передбачених КПК України випадків проведення окремих слідчих дій чи участі у них процесуальних керівників.



Переглядів: 7590
Поширень: 0