Протягом наступних трьох субот на проспекті Юності знову пройдуть традиційні сільськогосподарські ярмарки. Однак цьогоріч вони змінять місце проведення та формат. Машини з сільгосппродукцією буде розміщено на паркувальній зоні торговельного центру «Дастор», а участь у ярмарку будуть брати тільки фермери-підприємці, які запропонували найнижчу ціну.

З завтрашнього дня на прохання мешканців мікрорайону Вишенька знову стартують осінні сільськогосподарські ярмарки. Протягом трьох наступних субот на парковці біля «Дастору» розміститься від 30 до 50 вантажівок фермерів-підприємців, які здійснюватимуть продаж овочів так званого «борщового набору». Місце розташування ярмарку змінилося через багато скарг городян на перекриття руху транспорту та знищення зелених зон і благоустрою на алеї по проспекту та біля багатоповерхівок вздовж дороги. Завдяки зміні місця проведення, перекриття руху транспорту не буде, а порівняно невелика кількість фермерів, які допускаються до участі у ярмарку, дозволить контролювати дотримання цінової політики.

«Цьогоріч ми змінили формат проведення ярмарків, - зазначає директор департаменту адміністративних послуг Сергій Кудлаєнко. - Ми чекали, поки підприємці-фермери, які виробляють свою продукцію, нададуть нам асортимент і оптимальну ціну для того, щоб можна було контролювати цінову політику. Бо є багато питань з перекупщиками, які приходять з інших ринків, і ціна не завжди відповідає ярмарковій. А фермери, які не будуть дотримуватися визначеної цінової політики, – в подальшому допускатися до участі у наступних ярмаркових днях не будуть».

Місця для підприємців будуть безкоштовними, а на продукцію, яка буде реалізовуватися на ярмарку, виготовлятимуться цінники. Тому порушення щодо цінової політики будуть мінімалізовані.

Для зручності відвідувачів зона ярмаркування буде відгороджена турнікетами і там будуть встановлені біотуалети. ​



Переглядів: 4856
Поширень: 0