Вінницький аеропорт прийняв сьогодні, 25 жовтня оновлений рейс «Вінниця – Москва (Домодєдово)». О 7:45 до російської столиці відправили перших пасажирів, близько 2-ї години дня літак із Москви приземлився у Гавришівці. Саме за таким графіком відбуватиметься оновлений рейс, який відтепер буде тричі на тиждень – у понеділок, середу та п’ятницю. Ціна квитка навіть менша, аніж раніше – від 995 гривень. Дорога у небі займає трохи більше двох годин.

літак «Saab» в аеропорту Вінниця

Компанія YanAir, яка відтепер обслуговує рейс, надає 33-місний літак «Saab». За словами Олексія Янчука, голови правління авіакомпанії, якщо попит за даним напрямком буде зростати, літак може бути й більшим. Крім того, у планах зробити рейс щоденним.

Вінницький аеропорт оживає

- У Вінниці ми надовго. Бачимо тут перспективу і будемо робити так, щоб вінницький аеропорт став хорошим регіональним аеропортом, - каже голова правління YanAir.

Москва не єдиний напрямок, який розглядають сьогодні у вінницькому аеропорті і авіакомпанії. Розглядається можливість відкриття регулярних рейсів до Варшави і Тель-Авіву. Рейси будуть відбуватись двічі на тиждень і перші з них, цілком ймовірно, відбудуться уже до кінця цього року, запевнив Олексій Янчук, а також додав, що у перспективі – Крим і, можливо, Київ.

Як повідомив Ярослав Мазурець, директор КП «Аеропорт «Вінниця», з наступного року вінничани нарешті зможуть із рідного міста відправлятися на курорти Туреччини. Мова йде про чартерні рейси до Анталії, що, як довела чартерна програма із Чорногорією, мають бути актуальними. Зараз, за словами директора підприємства, ведеться робота із туроператорами.

Вінницька міська рада висловила готовність прийняти підприємство «Аеропорт «Вінниця» у комунальну власність громади Вінниці. За це депутати міськради проголосували на сесії 25 жовтня. За цим має слідувати відповідне рішення обласної ради. За словами директора департаменту транспорту облдержадміністрації Анатолія Вакара, бажання депутатів міста є слушним. «Якщо місто відчуває можливість і якщо це піде на користь загальної справи – розвитку аеропорту, чому б і ні», - відповів директор департаменту ОДА.



Переглядів: 10879
Поширень: 0