У минулому році господарі будинків 12 вулиць приватного сектору Вінниці виявили бажання стати учасниками програми по співфінансуванню. Були проведені вуличні збори, на яких обрали ініціативні групи, що займалися збором коштів. Департамент комунального господарства та благоустрою безкоштовно розробив проектина кожну з цих вулиць і пройшов процедуру державної експертизи по цих об’єктах.

На даний час із запланованих об’єктів по дев’яти вулицях та провулках асфальт уже прокладено: це вулиці Белінського (№№60-85), Тобілевича (№№2–16), Волочаївська (№№2–6), Сонячна (частково), Добрих сусідів (частково), провулки Добролюбова (№№9–23), 3-й провулок Руданського (повністю), Сусідський (повністю).

Вчора було заасфальтовано ділянку провулку Прибузького, що на Сабарові. Загальна вартість робіт на цьому об’єкті орієнтовно становила 132 тисячі гривень, з них 38,6 тис. грн. – кошти мешканців, ще 65,4 тис. грн. – міського бюджету, і 28 тисяч – комітету мікрорайону «Сабарів». Щороку кожному квартальному комітету для проведення господарської діяльності виділяється до 30 тисяч гривень, і люди самостійно вирішують, куди їх направити.

У проекті по асфальтуванню провулку Прибузького взяло участь 30 власників домоволодінь, кожне з яких виділило на роботи в середньому по 1200 –1300 гривень. Ця сума залежить від загальної кошторисної вартості проекту та кількості домоволодінь, які погодилися взяти у ньому участь. Наприклад, в асфальтуванні ділянки вулиці Білінського взяло участь 29 власників домоволодінь, кожен з яких виділив 2000 – 2500 гривень.

Голова Асоціації органів самоорганізації населення міста Вінниці Наталя Панчук зазначає, що з кожним роком збільшується кількість таких вулиць, адже люди бачать реальний результат і активно долучаються, бо хочуть покращити умови свого проживання. Для порівняння, у 2009 році на таких умовах було заасфальтовано лише одну вулицю, а в цьому році – вже 9. І до кінця листопада будуть виконані роботи ще на трьох вулицях: Лермонтова (№№7–48), Дніпровська (№№39–70) та провулок Саксаганського (повністю).

Наступного року асфальтування вулиць у приватному секторі за рахунок співфінансування продовжиться. Вже заплановано роботи по 18-ти вулицях, мешканці яких домовились зібрати на ці цілі 708 тисяч гривень.


Переглядів: 7763
Поширень: 0