Майкл ДіксонАрхітектор-реставратор, який понад 30 років займався відновленням пам’яток старовини, з 2011 р. є волонтером громадської організації «Подільська агенція регіонального розвитку». Живучи більше двох років у Вінниці, американський архітектор показав власне бачення Вінниці, яка стала для нього місцем творчої праці, повідомляє "Вінниця.Ок"

Найперше, що надихнуло мене написати книгу про Вінницю, – це вражаючі архітектурно-історичні пам’ятки міста. Я – архітектор, а книга – це мої враження від величі побачених споруд та емоції від гостинності жителів, – каже Майкл Діксон.

У Вінниці американський волонтер відвідав чимало місць і знайшов перлинки в українській архітектурі, які, на перший погляд, здаються буденними, побачив унікальні моменти, які завдяки фаховому погляду та Інтернету зробив доступними для жителів України та іноземців.

Путівник «Вінниця… чекає на тебе» (фактично – яскравий фотоальбом із англомовними коментарями) містить розділи про історію Вінниці, великі споруди, пам’ятники і видатних людей, сакральну архітектуру, парки і святкові акції, садибу М.І.Пирогова, ставку «Вервольф».

Ірина Френкель та Майкл ДіксонУкладений Майклом Діксоном путівник – це ще одна вдала презентація нашого міста світові та спосіб побачити Вінницю по-іншому. Місто, природно, зацікавлене в популяризації подібних доробків, адже це одна з можливостей для розвитку міської громади, зокрема, для розвитку туризму.

Книга Майкла Діксона підказує нам нові напрями формування туристичної політики міста, – ділиться директор Департаменту культури Вінницької міської ради Ірина Френкель. – Свіжий погляд на те, що ми бачимо щодня, відкриває нові привабливі сторінки міського образу.

Орієнтовна вартість довідника становить 23 долари. Замовити його можна через мережу Інтернет.



Переглядів: 5471
Поширень: 0