Діти та їх педагоги прийшли до мерії з купою нових  ідейНайвідоміший вінницький боксер В’ячеслав Узєлков, який на початку листопада завоював титул Інтернаціонального чемпіона за версією IBO в напівважкій вазі, закликав дітвору відвідувати заняття у міських спортзалах. «Я був безпосереднім учасником міських заходів для молоді та дітей у Вінниці. Їздив по школах, спілкувався з дітьми. Якщо після цього хоча б двоє-троє дітей з двохсот вирішать для себе, що потрібно старатися, досягати результатів, ставати кращими – це вже чудово. Сам я з дитинства тренувався в простому спортзалі. Нині я також тренуюся у звичайному міському спортзалі, а не в якомусь модному та платному. Це підтверджує думку, що чемпіони ростуть в звичайних міських залах, де поводяться безкоштовні тренування. І дуже добре, що місто дає можливість дітям і молоді займатися в спортивних залах безкоштовно, в тому числі й боксом. Взагалі наше місто молоде, красиве і прогресивне, і пам’ятайте, якщо ви досягаєте результатів, ви прославляєте своє місто. І куди ви б не поїхали, ви залишаєтеся вінничанами», – каже чемпіон.

Координатор дитячих омбудсменів 4 каденції Анастасія Остапець

Координатор дитячих омбудсменів 4 каденції Анастасія Остапець радіє тому, що у місті проводиться багато різнопланових заходів, серед яких «Велосипед це круто», «Майстер української орфографії». Також дівчина відзначила, що у Вінниці з’являється все більше дитячих та спортивних майданчиків. І поки діти граються на майданчиках, батьки поруч можуть займатися спортом. «Дитячі омбудсмени реалізовують ряд проектів, які допомагають поширювати правові знання серед дітей. Ще хотілося б започаткувати проект «Правовий квест» між командами з різних навчальних закладів, під час якого їм потрібно буде вирішувати різні завдання на правову тематику. А ще ми дуже хотіли б мати можливість відвідувати різні навчальні тренінги», – говорить Анастасія Остапець.

Діти та їх педагоги прийшли до мерії з купою нових ідейДіти та їх педагоги прийшли до мерії з купою нових ідей

Директор дитячої музичної школи № 1 Тетяна Бурдейна-Публіка розповіла, що у їхньому навчальному закладі силами дітей та викладачів було поставлено оперету-казку «Книжковий переполох», започатковано просвітницький лекторій для дітей загальноосвітніх школі «Бравіссімо», який має на меті агітувати дітей займатися музикою. «Ми б хотіли до Дня захисту дітей спільно з художньою школою зробити проект «Творча дитина» і провести його на Театральній площі. Цей проект дозволить розкрити свою творчість всім дітям. Також у нас є ідея створити в місті театр юного актора, де діти могли б здобувати театральний досвід на професійній сцені», – поділилась своїми ідеями Тетяна Бурдейна-Публіка.

Коли зайшла мова про проведення творчих заходів на площі Театральній, згадали й про полеміку окремих громадських та політичних діячів навколо питання місця розташування пам’ятника Тарасу Шевченко. Нагадаємо, минулого місяця депутати міськради дали офіційний старт встановленню у Вінниці пам’ятнику Великому Кобзареві до його 200-річчя на Музейній площі. На запитання міського голови, що самі діти думають з цього приводу, вони відповіли, що ідея щодо розміщення скульптури на площі біля музеїв та архіву є вдалою, а Театральна площа якнайкраще підходить для проведення різних творчих та мистецьких подій, в тому числі за участю дітей.

Звучали й ідеї про потребу у проведенні більшої кількості виставок і експозицій в місті. «У Вінниці є чотири Прозорих офіси, кожен з яких щодня відвідує до тисячі людей. У їх приміщеннях можна влаштовувати виставки робіт не лише шкіл естетичного виховання, а й звичайних шкіл. А взагалі я сьогодні почув багато цікавих пропозицій, які можуть змінити життя міста на краще, і готовий їх підтримати», – підсумував міський голова Володимир Гройсман.



Переглядів: 4941
Поширень: 0