Вінницька ДМШ №1 відзначає 80-річчя від дня заснування. Святковий концерт «Лунає музики душа» відбудеться у концертній залі філармонії 6 грудня о 17.00.

Вінницька дитяча музична школа №1 була заснована у жовтні 1933 року професором С.П. Столярським. Школа стала першим мистецьким навчальним закладом у Вінницькій області, культурним центром та осередком музики в місті. Попри різні обставини музична школа зуміла вистояти і зберегти найкращі традиції викладання класичної музики та виховання підростаючого покоління.

У музичній школі зосереджено потужний педагогічний і творчий потенціал. Навчально-виховну роботу здійснюють 67 високопрофесійних фахівців. З 2010 року по теперішній час колектив школи очолює кандидат мистецтвознавства, талановитий музикант – Бурдейна-Публіка Т.В. Переважна більшість викладачів – це колишні випускники школи. Колектив амбітних творців та трудолюбивих однодумців створює сприятливі умови для здобуття учнями системних знань та навичок в галузі мистецтва, естетичного виховання.

У школі працюють 6 музичних відділів: фортепіанний, народних інструментів, струнно-смичкових, духових та ударних інструментів, музично-теоретичних дисциплін, вокально-хоровий; на засадах самоокупності створено відділи: театральний, естрадного вокалу, бального танцю, «Музичне дошкілля», «Мистецька студія для дорослих». У закладі плідно працює 18 творчих учнівсько-педагогічних колективів. Вихованці школи щороку беруть участь у конкурсах, фестивалях різного рівня та займають призові місця.

Гордістю школи є її випускники. Серед 5 тисяч вихованців музичної школи кожен третій досяг значних успіхів. Це – заслужені працівники культури, відомі музиканти-виконавці, композитори, професори та викладачі музичних навчальних закладів різного рівня, артисти професійних мистецьких колективів не лише в Україні, але й за її межами.

Упродовж 2013 року з нагоди святкування 80-річчя школи викладачі та учні презентували громадськості міста творчий проект, в програмі якого представлено 10 різноманітних концертів, кожен з яких – це презентація того чи іншого відділу школи. Завершає річний цикл культурно-мистецьких заходів з нагоди ювілею широкомасштабне дійство «Лунає музики душа».

Вінницькій дитячій музичній школі №1 - 80


Переглядів: 6002
Поширень: 0