Щороку до Дня Святого Миколая у Вінниці проводиться низка благодійних заходів для дітей. Так, цьогоріч, 19 грудня вже традиційно в інтернатних установах міста будуть вручені подарунки та солодощі вихованцям цих закладів. Також 19 грудня у Вінницькому міському палаці дітей та юнацтва пройде зустрічі керівництва міста з дітьми, які потребують особливої уваги. 206 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, отримають солодкі подарунки та матеріальну допомогу. Після чого їм відбудеться концерт за участі художніх колективів Палацу дітей та юнацтва. А у Хрестовоздвиженському храмі представники міської та обласної влади привітають вихованців Вінницького православного навчально-виховного комплексу Святого Миколая.

Заходи з нагоди дня Святого Миколая відбудуться й 20 грудня. Так, у приміщенні Вінницького академічного обласного театру ляльок вручать подарунки 105 дітям із сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах та перебувають на обліку у службі у справах дітей Вінницької міської ради. Після цього малята переглянуть лялькову виставу.

Заклади, які опікуються вихованням дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, від міської ради також отримають грошову допомогу для покращення матеріально-технічних умов і придбання необхідного інвентарю та техніки для діток. Зокрема, такі подарунки від міської влади отримають Вінницький обласний спеціалізований будинок дитини з ураженням центральної нервової системи та порушенням психіки, Вінницький обласний дитячий будинок змішаного типу «Гніздечко», ДНЗ № 24, де є групи, в яких виховуються діти з вадами опорно-рухового апарату та хворі на церебральний параліч, спеціальна загальноосвітня школа I-II ступенів з дошкільним відділенням, громадська організація «Надія», дитяче громадське об’єднання дітей з інвалідністю Палацу дітей та юнацтва «Повір у себе». Усі заклади отримають грошові сертифікати для придбання необхідних меблів, обладнання тощо. Окрім матеріальної підтримки від мерії, усі їх вихованці отримають солодощі.


Переглядів: 3473
Поширень: 0