Тестова версія сайту доступна за адресою: www.tvoemisto.org.

Твоє місто

Гіперлокальна соціальна мережа «Твоє Місто» створена в рамках проекту ГО «Подільська агенція регіонального розвитку» в партнерстві з Інтернет виданням «Моя Вінниця» та Вінницькою міською радою за підтримки Представництва ПРООН в Україні.

Мета проекту - через формування спільної інформаційно-комунікаційної платформи сприяти зміцненню взаємодії мешканців, близьких за місцем проживання, включення активних користувачів соціальних мереж в практичне життя громади, виявлення нових лідерів громади, стимулювання прояву та реалізації місцевих ініціатив.

За словами директора муніципально-громадського центру електронного урядування Тетяни Науменко, ідея виникла для того, щоб ближче познайомити мешканців будинку, бо буває, що люди, живучи в одному будинку роками, не знають своїх сусідів.

«У багатьох містах сьогодні створюються інструменти, які полегшують комунікацію між владою та громадою – онлайн-приймальні, інтерактивні карти, онлайн форми е-звернень тощо. У Вінниці такі інструменти досить давно існують. Ми зрозуміли, що досі залишається невирішеною проблема комутації між мешканцями міста, які проживають в одному будинку, районі, в одному місті», - розповідає Тетяна Науменко.

За словами Олександра Вірника є три задачі, які дозволить вирішити проект:

Перша – знайомство сусідів. Адже сьогодні люди, живучи в будинках, зовсім не уявляють, хто є їх сусіди, а навіть якщо й знають, то не уявляють, як з ними познайомитись. Даний проект може значно спростити це завдання. Потрібно лиш якомога більшій кількості людей зареєструватися на сайті.

Друга – можливість дізнатися інформацію по будинку: хто старший по будинку, скільки років будинку, з чого він побудований, хто є ваш депутат і коли до нього можна звернутися.

І третя задача – можливість дізнатися, що є поблизу вашого будинку. Вже зараз на сайті доступна інформація по дитячим садочкам, школам, лікарням, а в майбутньому буде підключена база даних організацій сайту "Моя Вінниця".

З 2006 року на веб-порталі «Моя Вінниця» працює інтернет-сервіс "Спілкування з мером", який виступає комунікаційною платформою між жителями міста та місцевою владою. Ця сторінка, дає можливість міському голові почути думку городян, а мешканцям - звернути увагу на ті чи інші проблеми, що існують в місті, висловити власний погляд на шляхи вирішення різних питань…

Можливість звернутися до місцевої влади існує також на офіційному сайті Вінницької міської ради http://map.vmr.gov.ua, таким чином сьогодні вже нема проблеми встановлення комунікації між міською владою та громадянами, влада стає відкритою, доступною, чутливою до потреб громади. Але досі залишається невирішеним питання комунікації між самими городянами, між мешканцями міста та представниками бізнесу, державних структур тощо.

«Створення міської комунікаційної платформи сприятиме мережуванню навколо якісного управління громадою, стане основою для створення віртуальної спільноти близьких за місцем проживання мешканців міста, дасть можливість побачити «хто є хто» з прив’язкою до будинку, району, міста…», - каже Тетяна Науменко.

Новостворений ресурс покликаний стати не лише майданчиком для спілкування та отримання інформації про життя громади, але й платформою для виявлення ініціатив мешканців міста, через віртуальне спілкування вести до реальних змін, до покращень в конкретному будинку, районі, в цілому місті. В майбутньому на сайті буде реалізовано ряд додаткових інструментів, цікавих мешканцям міста – дошка оголошень, обмін ідеями, музей візуальної історії (будинку, району, міста); музей усної історії будинку (району, міста); історія родини, родинне дерево тощо.

Твоє Місто

Долучитися до віртуальної спільноти міста можливо вже сьогодні, для цього необхідно зайти на сторінку www.tvoemisto.org та, натиснувши на іконку соціальної мережі, заповнити реєстраційну форму.



Переглядів: 6557
Поширень: 0