На Василя у кінотеатрі «Родина» за підтримки Територіального центру соціального обслуговування пройшов «Фестиваль куті». Усі гості змогли покуштувати різні види національної страви та проголосувати за найсмачнішу.

На Василя обирали найсмачнішу кутю

Готували кутю слухачі «Університету третього віку», що діє при Територіальному центрі. Однак остаточного переможця так і не обрали, адже кожна кутя була по своєму особливою, тому найкращими були обрані аж три господині. Окрім куті на святі можна було продегустувати і інші традиційні різдвяні страви - вареники з різноманітною начинкою, лежні, пиріжки, печені яблука з родзинками та сиром, млинці, солодкі пампушки.

На Василя обирали найсмачнішу кутю

На фестивалі також діяла і виставка-продаж «Різдвяний Янгол», на якій були представлені різноманітні вироби ручної роботи відвідувачів гуртка «Скарбниця творчості». Зокрема, тут можна було придбати ляльки-мотанки, символ року з підручних матеріалів та плетені з лози новорічні ялинки. Відвідувачами гуртка була зроблена і оригінальна різдвяна композиція - вертеп «Ніч у Віфлеємі».

виставка-продаж «Різдвяний Янгол»

А ще усі бажаючі мали можливість вивчити колядку або щедрівку з ансамблями «Берегиня», «Вечірні зорі» та співочим колективом працівників Терцентру. Слухачі ж «Університету третього віку», які будучи вже на пенсії вивчають іноземну мову, подарували учасникам та гостям фестивалю традиційну американську різдвяну пісню «Merry Christmas» англійською. ​

Фестиваль куті



Переглядів: 4211
Поширень: 0