Вперше карта основних культурних подій міста з’явилася у 2013 році. Тоді вона отримала назву «Лише у Вінниці». Її розробниками були департамент культури та Центр концертних та фестивальних програм. А партнерами стали туристичні агенції й розважальні заклади міста. Вони також попрацювали над тим, щоб мапою було зручно та легко користуватися. Тоді вона була випущена у вигляді буклету, всередині якого містилася невелика карта Вінниці з помітками найцікавіших культурних об’єктів.

У місті з’явилася мапа основних культурних подій на 2014 рікДо карти на 2014 рік увійшло близько 60 основних культурних подій міста. Серед них: День міста «Вінниця-2014», День Європи, ВІННИЦіАнський кінофестиваль, Вінницькі дні моди, XIX-й фестиваль «VINNYTSIA JAZZFEST – 2014» та багато іншого.

«Ми проводимо багато яскравих заходів, подивитися на які до міста приїздить все більше туристів. Мапа допоможе їм потрапити на бажаний концерт, конкурс, фестиваль чи інший культурний захід. Цьому сприятиме те, що інформація про заходи дублюватиметься англійською мовою. Мапа може бути основою для подієвого туризму та своєрідним культурним «компасом» для мешканців Вінниці», – каже директор департаменту культури Ірина Френкель. І додає, що після того, як карта культурних подій 2014 року буде зверстана, її будуть поширювати як у друкованому, так і в електронному вигляді.

На сьогоднішньому засіданні виконкому Ірина Френкель також розповіла, що за минулий рік департаментом культури та підпорядкованими закладами було організовано понад 2150 культурно-масових заходів. Під час їх проведення встановлено три рекорди України: за проект «Сто картин одного дня», створення найбільшого інтеркультурного батіку України та найбільшої кількості короваїв під час святкування Дня незалежності.

«За минулий рік у сфері культури зроблено дуже багато. Більше двох тисяч заходів – це досить серйозна цифра. Також позитивним є те, що за цей період було започатковано чимало нових культурних проектів», – зазначив міський голова Володимир Гройсман.



Переглядів: 5114
Поширень: 0