Доктор технічних наук, професор Іван Кузьмін очолював технічний інститут з 1976 по 1989 роки.

Заступник голови облдержадміністрації Любов Спірідонова виконала приємну місію та привітала ювіляра із поважною датою. У день 90-ліття вона побажала Івану Кузьміну міцного здоров’я, щастя, благополуччя, нових звершень та подальших успіхів у праці.

Доктор технічних наук, професор Іван Кузьмін відзначив 90-річний ювілей

«У 1976 році за рішенням ЦК КПУ мене призначили ректором Вінницького політехнічного інституту. Я цілком присвятив себе його становленню. Були труднощі. Керівництво України відмовилося від фінансування будівництва інституту. Будуйте, мовляв, за рахунок місцевих ресурсів. А ресурсів цих не було. Мінвуз України не лише не надавав достатньої кількості устаткування для наукових і навчальних лабораторій, а й взагалі не мав методики будівництва нових ВНЗ», — згадує Іван Кузьмін.

Доктор технічних наук, професор Іван Кузьмін відзначив 90-річний ювілей

Відомий український вчений у галузі обчислювальної техніки, лауреат Державної премії України, заслужений діяч науки і техніки України, стипендіат Президента України, учасник Великої Вітчизняної війни Іван Кузьмін нині є професором кафедри комп’ютерних систем управління. Наукою почав займатися з 2-го курсу академії.

У науковій школі професора Кузьміна підготовлено понад 40 докторів наук, понад 100 кандидатів наук. Він опублікував понад 600 наукових праць і методичних посібників, з них 33 книги (11 підручників і навчальних посібників, решта — монографії); має близько 100 винаходів, понад 400 наукових статей.

Доктор технічних наук, професор Іван Кузьмін відзначив 90-річний ювілей

Треба зазначити, що вперше саме професором Іваном Кузьміним здійснено математичне і фізичне моделювання процесів первинної обробки радіолокаційної інформації. Він брав участь у розробці лазерної системи виявлення космічних об\'єктів, визначення їх координат, системи корекції місцезнаходження атомних підводних човнів, системи причалювання великовантажних судів і атомоходів до пристані. При впровадженні цих розробок отриманий мільярдний економічний ефект. Ювіляр нагороджений тридцятьма урядовими нагородами, зокрема орденами Трудового Червоного Прапора, За дружбу між народами, медалями «За бойові заслуги», «За трудову доблесть».



Переглядів: 5215
Поширень: 0