На початку цього року відбулося два конкурси грантів «Атмосфера українських традицій» та «Світлі вчинки». «На обидва конкурси прийшло 26 заявок – по 13 на кожний. Це досить велика кількість, тому дуже приємно, що громада стає активною і має бажання робити гарні справи. Заявки надходили від громадських організацій, бібліотек, комунальних підприємств, ініціативних груп тощо. Конкурсна комісія обрала 5 проектів, які і отримали фінансування», – каже представник БФ «Подільська громада» Олена Данілова.

П’ять соціальних проектів отримали гранти від фонду «Подільська громада»На конкурс грантів «Світлі вчинки» подавали проекти благодійних, культурно-розважальних, навчальних заходів для малозабезпечених сімей. У цьому конкурсі перемогло три проекти: «Солодке життя», «Десанти доброти» та «Добро породжує добро». Всі вони будуть реалізовані в Тиждень доброти, а саме з 17 до 23 лютого.

Проект «Добро породжує добро» реалізовуватиме ініціативна група молоді міста Хмільника «СІМ». «Наш проект включає чотири благодійні акції. Під час заходу «Добрі речі» ми збиратимемо одяг для малозабезпечених та багатодітних родин. Завдяки акції «Створімо добро» дітей з малозабезпечених сімей вчитимуть створювати іграшки та випікати печиво. Третя акція – фотоквест «Об’єктив добра»: команди фотографуватимуть добрі вчинки, які вони зробили. Четверта – концерт багатодітних родин «Пісня – бумеранг добра», – розповідає координатор проекту Андрій Бялківський.

«Вінницький обласний осередок спілки сприяння розвитку сільського зеленого туризму в Україні» отримав грант на проект «Солодке життя». «17 лютого ми організуємо проведення майстер-класу по виготовленню солодощів у соціальному центрі «Милосердя» в селищі Копайгород Барського району. Тут проживають самотні літні люди, які й проводитимуть майстер-клас для дітей. Вони навчать малечу готувати шоколадні цукерки, карамельки, печиво, пироги, виготовляти обгортки та торбинки для солодощів тощо», – розповідає координатор проекту Василина Бас.

П’ять соціальних проектів отримали гранти від фонду «Подільська громада»Грант на проект «Десанти доброти» отримала Вінницька громадська організація «Інформаційно-просвітницький центр «ВІСЬ». «Проект «Десанти доброти» вже розпочався, він реалізовуватиметься протягом місяця з 4 лютого по 4 березня. Він направлений на збір іграшок, книжок, розмальовок, канцелярських товарів для дітей з сімей, які знаходяться у складних життєвих обставинах та проживають у Вінниці, Ямпільському й Погребищенському районах. Долучитися до проекту можуть всі бажаючі: 18 лютого на площі Театральній з 16 до 18 години волонтери прийматимуть речі для дітей. Крім того можна подзвонити за телефоном 0965886214 і домовитися про передачу речей особисто», – каже координатор проекту Світлана Дубина.

Конкурс грантів «Атмосфера українських традицій» був направлений на підготовку проектів для проведення культурно-розважальних та інших заходів з дітьми та молоддю в школах-інтернатах, дитячих будинках. Однією з вимогою було те, щоб ці заходи популяризували українські традиції. У цьому конкурсі переможцями стали проекти «Весна іде – красу несе» та «Дивовижна квітка «петриківка».

П’ять соціальних проектів отримали гранти від фонду «Подільська громада»Грант на проведення проекту «Дивовижна квітка «петриківка» отримала бібліотека-філія № 13. Її працівниками з 1 лютого по 30 березня для вихованців Вінницької спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату I-III ступенів для дітей з порушенням слуху проводитимуть майстер-класи по петриківському розпису. Діти навчаться розписувати предмети домашнього вжитку: дерев’яні дощечки, лопатки, ложки, шкатулки, підноси тощо. Після цього у рамках проекту відбудеться виставка дитячих робіт та виставка-ярмарок у бібліотеці-філії №13 та школі-інтернаті.

Асоціація захисту та допомоги інвалідам «Відкриті серця» отримала грант на проведення проекту «Весна іде – красу несе». Цей проект триватиме два місяці: з 1 лютого по 30 березня. Він включає в себе п’ять майстер-класів, в тому числі з розучування українських обрядових пісень та танців та виготовлення оберегів та прикрас. Майстер-класи та розважальні заходи будуть проведені для дітей з інвалідністю у «Соціальних майстернях для неповносправних» в селі Дорожне.

Організатори зазначають, що проведення конкурсів грантів стало можливим завдяки збору коштів через 40 благодійних скриньок, розташованих в торгових, аптечних та інших установах міста. Отож, проведення соціальних проектів відбувається завдяки вінничанам, які не пройшли повз скриньку і зробили добру справу невеликою пожертвою. Основна мета тематичного фонду «Одна копійка» – допомогти дітям, які перебувають у школах-інтернатах Вінницької області, дітям з малозабезпечених та багатодітних родин, а також обдарованій молоді.



Переглядів: 6934
Поширень: 0