Досудовим розслідуванням установлено причетність до вчинення кримінальних правопорушень, а саме - участі у масових заворушеннях у м. Вінниці, захопленні приміщення Вінницької ОДА та облради, чиненні опору працівникам правоохоронних органів, ще однієї особи. На сьогодні йому оголошено про підозру за ч. 1 ст. 294, ст. 341, ч. 2 ст. 342 КК України та обрано запобіжний захід у виді домашнього арешту.

З огляду на те, що дана особа є єдиним годувальником сім\'ї й має на утриманні малолітню дитину, прокуратурою ініційовано клопотання до суду про обрання йому більш м\'якого запобіжного заходу, яке й задоволено.

Додатково:
ч. 1 ст. 294 КК України - активна участь у масових заворушеннях. Карається позбавленням волі на строк від п\'яти до восьми років.

ст. 341 КК України - захоплення державних або громадських будівель чи споруд. Карається арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк.

ч. 2 ст. 342 КК України - опір працівникові правоохоронного органу. Карається штрафом від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк від трьох до шести місяців, або обмеженням волі на строк до чотирьох років, або позбавленням волі на строк до двох років.



Переглядів: 3429
Поширень: 0