Авіарейс «Вінниця – Тель-Авів» стане першим напрямком, який буде реалізовано у плані роботи вінницького аеропорту на 2014 рік. Як відомо, до Ізраїлю вінничани зможуть літати, починаючи з 19 березня.

Вінничанам готують туристичні програми на Святу землю. Квитки на перші авіарейси до Ізраїлю вже продані

Рейс на Тель-Авів буде відбуватися один раз на тиждень по середам, а у разі необхідності, по неділях будуть організовані чартерні рейси. З Вінниці виліт планується об 11:30, прибуття у Тель-Авів о 14:30. У зворотньому напрямку – відповідно о 16:00 та 19:00. Авіакомпанія YanAir, яка здійснюватиме перельоти, надає власний 180-місний літак Аerobus 320. Промоційна вартість квитків у обидві сторони складає 365 доларів по курсу НБУ, у один кінець – 1516 гривень.

- Розвиток аеропорту є ключовим для становлення Вінниці як регіонального центру. Тому ми гарантуємо, що рейс до Тель-Авіва буде регулярним, - каже Руслан Анфілов, начальник відділу молоді та туризму міської ради. – Муніципальна компанія «Подільський туристичний центр», комунальне підприємство «Аеропорт Вінниця» уклали договір з авіакомпанією YanAir про здійснення регулярних авіарейсів у цьому напрямку до листопада цього року.

Окрім бронювання квитків на сайті авіакомпанії YanAir, у авіакасах, квитки також продаватимуть у приміщенні «Подільського туристичного центру» (Європейська площа, 1. Водонапірна вежа). Телефон для довідок та бронювання квитків 50-85-85, а також на сайтах yanair.com.ua, airvinnitsa.com та bilety.vn.ua.

- Наші економічні розрахунки показують, що рейс буде затребуваним. При цьому, націнок на квитки не буде ніде, - переконує Руслан Анфілов. – Ціна квитків на рейс з Вінниці до Тель-Авіва є конкурентноздатною і відчутно менша, аніж, якщо летіти з Києва, де в один кінець політ коштує 1800-1900 гривень. Підтвердження тому – на кілька найближчих рейсів з Вінниці квитки уже повністю спродані.

Вінничанам готують туристичні програми на Святу землю. Квитки на перші авіарейси до Ізраїлю вже продані

Оптимістично налаштовані і у дочірній туристичній компанії YanTravel, яка планує організовувати туристичні тури з Вінниці та кількох сусідніх областей до Святої землі. За підрахунками її генерального директора Дмитра Єрьомєнко, вінницький аеропорт в змозі за рік відправляти більше десяти тисяч туристів до Ізраїлю.

- На сьогодні з центральної України до Ізраїлю можна відлетіти або з Києва, або з Одеси. Це близько 30 тисяч чоловік щорічно. Вінниця може узяти на себе частину пасажирів, які проживають у вашій області, а також сусідніх, а це 10-15 тисяч туристів за рік. Незабаром ми проведемо семінари із представниками тураегенств щодо роботи за цим напрямком. Розробляємо тури, у нас є домовленості з ізраїльськими перевізниками та готелями різного сегменту, як 2-3-зірковими, так і VIP-класу. Для прикладу, собівартість мінімального пакета, що включатиме переліт та тижневе проживання у двозірковому готелі оцінена у 700 доларів з людини, - розповідає Дмитро Єрьомєнко.

Стосовно інших можливих напрямків із вінницького аеропорту, які розглядаються на 2014 рік й надалі залишається Москва, Варшава і чартерна програма влітку до турецької Анталії та Чорногорії. Нагадаємо, регулярний рейс з Вінниці до Москви проіснував з літа минулого року по січень нинішнього, однак з комерційних причин його довелось відмінити. Директор аеропорту Ярослав Мазурець це пояснив так:

- Рейс у перспективі має відродитися. Позиція авіакомпанії така, що у разі збитків та відсутності компенсації вони призупиняють рейс. Узимку традиційно люди менше літають, відтак попит на цей напрямок з Вінниці відчутно знизився, наповненість літаків була замалою. Утім, щойно наші дослідження покажуть, що попит відродився, регулярне авіасполучення з Москвою розпочнеться знову.

Вінничанам готують туристичні програми на Святу землю. Квитки на перші авіарейси до Ізраїлю вже продані

Заступник генерального директора авіакомпанії YanAir Володимир Соболєв натякає, що повернення рейсів на Москву може відбутись у найближчі два-три місяці.

- Після зупинки діяльності кримської авіакомпанії, яка здійснювала перельоти з Києва до Сімферополя, ми узялись обслуговувати цей напрямок своїми літаками. Невдовзі очікуємо поповнення нашого флоту ще одним літаком Аirbus A320, його задіємо за напрямком «Київ – Сімферополь», і матимемо вільний літак Saab. Відтак, за сприятливих обставин, до травня можливе повернення рейсу «Вінниця – Москва». Завдяки тому, що ми користуємося власними літаками, на відміну від багатьох інших компаній, у котрих судна перебувають у лізингу, ми можемо проводити гнучку цінову політику і робити ціни на квитки прийнятнішими для пасажирів, - каже Володимир Соболєв.



Переглядів: 6492
Поширень: 0