«Сьогодні у залі присутні люди, яких ми глибоко поважаємо як взірець мужності, честі та доблесті. Людей, які свого часу прийняли виклик і виконали свій обов’язок. Нині ми намагаємося робити все для того, щоб бути для вас опорою. Сьогодні, напередодні 25-ї річниці, ми вручаємо воїнам-афганцям ордери на дві квартири по державній програмі. А завдяки нашій місцевій ініціативі нами було знайдено ресурси для придбання двох автомобілів», – зазначив, вітаючи афганців, міський голова Володимир Гройсман.

Самі воїни-інтернаціоналісти емоцій не приховували: «Автомобіль був мені просто необхідний, я з радістю ним користуватимусь. Я дуже вдячний міській владі за турботу і за ініціювання цієї програми, яка для міської спілки афганців є великою підтримкою», – поділився Олександр Поліщук. Разом із ним цього дня сертифікат на придбання автомобіля отримав ще один інвалід війни в Афганістані Андрій Разуйов.

А ордери на квартири (одно- і двокімнатну), придбані за кошти державного бюджету, були вручені двом учасникам бойових дій в Афганістані: Анатолію Гаврилюку та Володимиру Козаку. «Я стояв у черзі на квартиру з 1987 року. Раніше ми з родиною жили у квартирі гуртожитку на 28 квадратних метрах. Зараз отримав однокімнатну квартиру у районі Вишенька в новобудові площею у 35 квадратних метрів. Вже пройшло чимало років з того часу, коли я брав участь у бойових діях в Афганістані, але і досі згадую ті події», – каже Володимир Козак

Заступник міського голови Андрій Рева розповідає, що зараз у Вінниці проживає близько 700 ветеранів війни в Афганістані, з них на черзі на отримання житла перебуває 101 людина. «Отримати дві квартири за державною програмою стало можливим в тому числі завдяки керівництву Вінницької обласної державної адміністрації та позиції міського голови, який дуже багато зусиль доклав до того, щоб ці квартири потрапили до своїх теперішніх власників. Це дуже приємна подія, але на ній не можна зупинятися, потрібно й далі працювати в цьому напрямку. Щодо транспортних засобів, то ми вирішили не купувати автомобілі, а дати людям кошти, на які вони вже самі оберуть собі авто на свій вибір», – додає Андрій Рева.



Переглядів: 6110
Поширень: 0