Зважаючи на те, що в деяких інших містах, зокрема, Західної України мають місце провокації, конфліктні ситуації і навіть вже й окремі випадки мародерства, вінницька влада прийняла рішення про необхідність створення таких блок-постів, щоб убезпечити від цього вінничан. Мер розповів, що є повне розуміння із ДАЇ та міліцією в цьому питанні, і координація дій. Разом з екіпажами ДАЇ тут постійно будуть знаходитись патрулі створеного сьогодні громадського формування «Цілодобова варта», а також «Самооборони Майдану», «Правого сектору» та Автомайдану. На постах також знаходиться техніка для звуження проїжджої частини.

«Це профілактичні заходи – ми хочемо розуміти, що до Вінниці не заїжджають якісь сторонні люди, так звані «тітушки», і в місті є спокій і порядок. Всі спільно роблять одну справу, щоб не було жодних провокацій, і вінничани почувались у безпеці. Хочу сказати, що ми достатньо згуртовані і будемо давати відсіч будь-яким проявам насильства у нашому місті. Я би просив всіх зберігати спокій. Ми все робимо для того, щоб життєдіяльність міста була забезпечена,» - наголошує Володимир Гройсман.
Також мер розповів, що дуже активною є громадянська позиція воїнів-афганців, які створили патрулювання в самому місті.

А начальник ДАІ у Вінницькій області, полковник міліції Павло Солоненко додав, що окрім екіпажів на блок-постах, ще 12 – забезпечують безпеку дорожнього руху в самому місті. А 25 екіпажів працюють на території області на дорогах державного значення.

«Ми перевіряємо весь транспорт, який їде в область і з області, слідкуємо, чи не ввозиться або не вивозиться вибухівка та зброя. Також перевіряється, який контингент людей заїжджає і виїжджає з міста. З моменту, коли ускладнилася ситуація в державі, ми працюємо в посиленому режимі. Підсилили й екіпажі, у кожному з яких працює не менше трьох співробітників,» – каже Павло Солоненко. Також він запевнив, що нині на території області критичних ситуацій на дорогах не виникало, а якщо і трапляються незначні випадки,то на них миттєво реагують та усувають.



Переглядів: 7952
Поширень: 0