Також у Вінниці з’явилась площа Героїв Майдану, а фракція Партії Регіонів у Вінницькій міській раді саморозпустилась.

Подробиці – в наступних інформаційних повідомленнях. Повний текст ухваленого рішення додається:

Звернення Вінницької міської ради до керівництва органів державної влади,
політиків та до вінничан
щодо припинення кровопролиття, незастосування сили та
виведення військ зі столиці України, міста Києва

Вінницька міська рада на виконання Постанови Верховної Ради України №4158 «Про засудження застосування насильства, що призвело до загибелі мирних громадян України», прийнятої 20 лютого 2014 року, вимагає від керівництва правоохоронних органів всіх рівнів, в чиїй компетенції віддати наказ на відкликання підрозділів силових структур, дислокованих у Вінницькій області, в місця їх постійної дислокації. І вжити заходи щодо недопущення їх подальшої участі в силовому протистоянні.

Ми також підтримуємо план врегулювання кризи, який базується на вимогах учасників протестних акцій на Євромайдані в Києві та по всій території України і який передбачає:

  • негайне відновлення дії Конституції України 2004 року, що передбачає обмеження повноважень Президента України;
  • формування перехідного Уряду в максимально стислий термін;
  • проведення дочасних виборів для перезавантаження всієї системи державної влади;
  • проведення об’єктивного розслідування за участю представників міжнародних структур усіх фактів неправомірного застосування насильства по відношенню до мирних громадян.

Від імені усієї вінницької громади ми висловлюємо надію, що ці перші кроки, які вже зроблені для врегулювання громадянського конфлікту в державі, приведуть до відновлення миру і спокою в державі.

Зі свого боку, ми ще раз і ще раз підтверджуємо, що зробимо все від нас залежне для забезпечення безпеки вінничан і нормальної життєдіяльності міста.



Переглядів: 4361
Поширень: 0