Мітинг на Театральній площі, який наразі триває у Вінниці, розпочався із молитви за загиблими на київському Майдані. Молитву читали представники різних конфесій, зокрема, Української православної церкви Київського та Московського патріархатів, а також Римо-Католицької церкви.

Вінницький майдан закликали до охорони міста

Після молитви перед мітингувальниками виступив керівник обласної міліції Олег Школьний. Він повідомив, що протягом останньої доби у Вінниці були скоєні 48 злочинів. Так, починаючи з години ночі, був розбійний напад на автозаправку на Свердлова, де стріляли у працівника мийки; був розбійний напад на склад на Максимовича, де озброєні люди у масках зв`язали й побили охоронника; аграрний університет закидали запальною сумішшю. По районах, каже Олег Школьний, ситуація аналогічна. Зважаючи на це, очільник обласної міліції звернувся до мітингувальників із проханням:

Олег Школьний

- Я прошу самооборону, афганців, «Цілодобову варту», інші організації та формування допомогти забезпечити нормальний порядок у Вінниці. Я по районах дав вказівку: терміново дільничним, ДАІ, начальникам міліції знайти спосіб співпрацювати і спільно підтримати порядок, аби не було небезпеки нашим громадянам. Із сьогоднішнього дня я усі підрозділи задіюю на охорону громадського порядку. Це наше із вами спільне завдання, і я розраховую на ваше розуміння і вашу допомогу.

Також Олег Школьний розповів, що учора ввечері до Вінниці повернувся підрозділ «Беркут»:

- Командир «Беркуту» дав привселюдно клятву, що він та його люди не скоювали злочину і разом із своїм підрозділом готовий служити народу Вінниччини. Крім цього бійці «Беркуту» разом із людьми, як їх зустрічали, виконали гімн України, помолилися, а командир підрозділу попросив вибачення.

Вінницький майдан закликали до охорони міста

За словами Олега Школьного, поки спеціальна комісія вивчатиме діяльність «Беркуту», підрозділ не функціонуватиме.

- Якщо з`ясується, що хтось причетний до злочинів, йому буде дана належна оцінка, - підкреслив керівник УМВС області.

А по обіді стало відомо, що о 18-й на Майдані Незалежності відбудеться спільний інструктаж добровольців громадських формувань, міліції та ДАЇ, які після того заступлять на патрулювання міста.



Переглядів: 6352
Поширень: 0