Завдяки вже кількаденному спільному патрулюванню території міста міліцією, ДАІ та добровольцями низки громадських формувань («Цілодобової варти», Українського козацтва, «Правого сектору», воїнів-афганців, Автомайдану, «Дорожнього контролю», велоактивістів, «Самооборони Майдану»), ситуація на сьогоднішній день у Вінниці є стабільною.

За словами першого заступника начальника міського відділу УМВС України у Вінницькій області, майора міліції Юрія Педоса, протягом минулої ночі у місті зафіксовано 7 правопорушень, три з яких уже розкрито. «Це дрібні крадіжки, хуліганство і побутові злочини, - зазначає Юрій Педос. – Тобто можна стверджувати, що ситуація стабілізувалася, і злочини носять поодинокий характер».

Спільні групи патрулювання діють скоординовано і оперативно реагують. Так, вчора близько 23-ї стався неприємний інцидент на розі вулиць Київська/Тарногродського. Десяток студентів напідпитку у пошуках «тітушок» почали зупиняти автомобілі – тим водіям, хто не зупинявся, вони намагались пошкодити машини. На місце прибули автомайданівці, які спільно з «Самообороною Майдану» і працівниками патрульно-постової служби, почали вгамовувати розбишак. Більшість розбіглася, трьох затримали і доставили у відділок міліції.

Відсьогодні блок-пости на в’їздах у Вінницю будуть зняті

«Отримавши сигнал, ми виїхали на місце двома екіпажами. Приїхавши, почали спільно з хлопцями з Самооборони, ППС та ДАІ затримувати. Таких було троє, які найбільше чинили опір, - розповідає представник Автомайдану Владислав Лебідь. – Серед них – двоє неповнолітніх. Ми їх доставили у відділок міліції. Затримані говорили, що їх начебто била міліція. Це неправда – ми були свідками, як це відбувалось і проводили відео фіксацію, яку готові передати до правоохоронних органів».

Враховуючи, що ситуація у Вінниці є контрольованою, на ранковому засіданні штабу було прийнято рішення з 12 години зняти блок-пости на в’їздах до міста. В той же час ДАІвцями і активістами посилиться патрулювання вулиць, кількість екіпажів буде збільшено. Триватиме і патрулювання міста міліцією спільно із добровольцями: вдень пішими групами патрулювання на обхід території міста виходитимуть півсотні активістів, ще 75 – патрулюватиме міські вулиці протягом нічного часу.



Переглядів: 3935
Поширень: 0