27 лютого у міській раді відбулося спільне засідання депутатських комісій з подальшим проведенням сесії. «Місту була виділена субвенція з держбюджету на погашення заборгованості в різниці у тарифах на теплову енергію для населення. На завтра у нас була запланована чергова сесія міської ради, де і мало розглядатися це питання, але враховуючи, що завтра останнє число місяця, - є необхідність скликати позачергову сесію, щоб наші служби могли встигнути використати ці кошти по адресу», - зауважив секретар міської ради Сергій Моргунов. Але депутат Віктор Кривіцький запропонував чергову сесію провести вже сьогодні, адже крім цього питання є ще одне нагальне рішення – про виділення матеріальної допомоги сім’ям вінничан, загиблих та поранених на київському Євромайдані. Ця пропозиція одноголосно була підтримана всіма присутніми у залі депутатами.

Отож, сьогодні під час чергової сесії міськради депутатами було розглянуто та схвалено 49 рішень. Серед яких, зокрема, рішення про надання матеріальної допомоги сім’ям вінничан, які загинули у протистояннях на київському Майдані або отримали поранення під час сутичок. Серед десятків загиблих – 33-річний вінничанин Максим Шимко, в кінці минулого тижня його в останню путь проводжали сотні городян. Родині загиблого Героя Майдану з міського бюджету буде виділено 100 тисяч гривень. Пораненим у протистояннях в столиці вінничанам також буде виділено одноразову грошову допомогу в сумі 25 тисяч кожному для лікування та реабілітації. За словами Сергія Моргунова, поки що у співпраці та координації з київським Євромайданом уточнюється перелік вінничан, які були учасниками тих подій і отримали поранення та ушкодження. За попередніми даними таких осіб може бути близько двадцяти.


Днями громадський сектор «Євромайдан» виступив з ініціативою щодо встановлення у всіх регіонах країни пам’ятників Небесній сотні та перейменуванню площ, з яких відправлялися люди на київський Євромайдан. А сьогодні на ім’я міського голови Володимира Гройсмана поступило звернення з таким же проханням і від 14-ї сотні «Самооборони Майдану», в якій, зокрема, є і вінничани. Тому депутатами було розглянуто цю ініціативу і перейменовано площу Театральну, яка для вінничан протягом кількох місяців була місцевим Євромайданом, на майдан Небесної сотні. В подальшому тут буде встановлено і пам’ятник, проект якого буде обрано на конкурсній основі. Кошти на спорудження пам’ятника будуть збиратися усією громадою Вінниці, частину коштів буде виділено і з міського бюджету. «Потрібно провести конкурс на проект пам’ятника, розпочати збір коштів. Однозначно, буде підтримка і з міського бюджету. В інтересах всієї громади, щоб встановлення пам’ятника відбулося чим швидше, - каже Сергій Моргунов. - Важливо, щоб зараз навколо цієї теми не було ніяких конфліктних ситуацій і щоб героїчна смерть наших земляків не використовувалася будь-якими представниками політичних сил і громадських організацій для втілення якихось своїх амбіцій».

З ініціативи депутата Володимира Савельєва міська рада також обговорила і можливість присвоєння одній з вулиць міста імені Максима Шимка. Яку саме вулицю назвуть іменем вінницького Героя Майдану, - Іванова, звідки почалось прощання Вінниці із Максимом, чи Гладкова, де він жив, - буде вирішено на наступній сесії міськради.

Площа Театральна, звідки розпочався вінницький Євромайдан, тепер носить назву майдан Небесної сотні



Переглядів: 6722
Поширень: 0