Днями вінничани, громадські активісти-учасники київського Євромайдану вийшли з ініціативою щодо встановлення на всіх регіональних Майданах, звідки люди їхали до Києва, пам’ятники Небесній сотні. Сьогодні до Вінницької міської ради надійшов офіційний лист-звернення Громадського сектору Євромайдан, який підтриманий керівником Штабу Самооборони Майдану (від учора – секретар РНБО) Андрієм Парубієм та керівником благодійного фонду «Героїка» Павлом Подобєдом.

У зверненні, зокрема, йдеться про таке: «Громадський сектор Євромайдан звертається до міських, селищних і сільських рад з проханням підтримати такі пропозиції: встановити на центральній площі (вулиці) міста/селища/села пам’ятник Героям Небесної сотні (Героям Майдану); перейменувати центральну площу або вулицю міста (селища/села) на площу (вулицю) Героїв Небесної сотні або Героїв Майдану; встановити на будівлях шкіл, де навчались загиблі, меморіальні дошки на честь героїв…Звісно, перед оновленою Україною постає чимало важливих завдань. Але сьогодні також важливо, щоб назви вулиць і площ, як вияв пам’яті та вдячності, не були другорядним питанням. Першим містом, до якого ми звернулись з цією пропозицією, стала Вінниця».

Нагадаємо, вчора депутати Вінницької міської ради прийняли рішення про перейменування площі Театральної на майдан Небесної сотні з подальшим встановленням на ньому пам’ятника загиблим.

А на наступній сесії міської ради буде прийматись рішення про перейменування однієї з вінницьких вулиць на честь вінничанина Максима Шимка, одного з Героїв Небесної сотні.

Вінниця стала першим містом, до якого звернувся Громадський сектор Євромайдан з ініціативою увіковічення пам’яті Небесної сотні



Переглядів: 4699
Поширень: 0