Кримчани продовжують виїжджати з півострова. За даними центральних ЗМІ, найбільше біженців виїхало у західні регіони України. Їдуть вони і до центру держави. До Вінниці поки що прибуло 14 чоловік. Це дві сім’ї, в яких виховуються 8 дітей.

Приїхали вони з села Дорожне Бахчисарайського району. Сьогодні кримчани проживають у приміщенні гуртожитку, яке надала обласна влада.

Директор департаменту соціальної політики міської ради Лариса Попова розповідає, що на сьогоднішній день за сім’ями закріплено соціального працівника Міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, який допомагатиме їм адаптуватись у Вінниці. Також вирішується питання про переведення соціальної допомоги, яку вони отримують на дітей, з Криму до Вінниці.

За інформацією директора департаменту адміністративних послуг Сергія Кудлаєнко, кримчанам організовано харчування, а підприємці міста готові й надалі забезпечувати таких людей усім необхідним на території міста.

Міська влада також допомогла врегулювати питання із їх медичним обслуговуванням. В сім’ях вже побували лікарі, які оглянули дітй, познайомились із родинами та залишили контакти медичних закладів, куди вони зможуть звертатись за необхідності. ​



Переглядів: 3853
Поширень: 0